Seattle nechává sochou vzpomenout na zesnulého Chrise Cornella

09.10.2018 13:56 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Seattle nechává vzpomenout na svého domovského muzikanta Chrise Cornella. Jeho socha byla slavnostně odhalena přímo před zdejším muzeem popkultury. U odhalení skulptury v životní velikosti nechyběla ani manželka Vicky, obě dcery nebo také bývalí spoluhráči ze Soundgarden. O design se postaral umělec Nick Marra, který sochu vytvořil z bronzu.

Úvodní proslov připadl uměleckému řediteli muzea Jasenu Emmonsovi, který vyzvedl také povedené počasí k tomuto aktu, jelikož zatažená obloha korespondovala s temnou tvorbou Cornellovy domovské kapely. Promluvila rovněž Vicky. "Byl to hlas celé generace a také umělec, který nás bude navždy sbližovat," zavzpomínala.

Chris Cornell byl 18. května 2017 nalezen mrtev v hotelovém pokoji v Detroitu, jen pár hodin po koncertu Soundgarden. Pitva následně odhalila, že šlo o sebevraždu. Odhalenou sochou vzpomínání nekončí, již v listopadu vyjde obsáhlý box mapující zpěvákovu kariéru napříč projekty jako Soundgarden, Temple Of The Dog nebo Audioslave. Připraveno bude také jedenáct dosud nezveřejněných nahrávek, z nichž první "When Bad Does Good" je již k poslechu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY