Bastille se vrací do Prahy

01.10.2018 18:14 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Britská kapela Bastille v čele s charismatickým Danem Smithem se po třech letech vrátí do Prahy. S chystanou třetí studiovou deskou zaútočí 21. února 2019 na Forum Karlín. Prodej vstupenek (890 Kč) bude spuštěn 5. října v deset hodin skrze weby fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.

Živé koncerty dají fanouškům příležitost slyšet nové skladby ještě před tím, než Bastille vydají očekávané třetí album: "Většinu loňského roku jsme strávili prací na nových písních, které jsme následně v různých verzích hráli na koncertech. Takže teď jsme nadšení z toho, že hotové skladby konečně představíme," nechal se slyšet frontman Dan Smith.

Bastille se také spojili s producentem Marshmello a vydali společně jeden z největších letních hitů "Happier", který je pro kapelu čtvrtou skladbou, jež se dostala do britské top pětky a americké top desítky. Píseň během několika týdnu posbírala více než sto milionů streamů.

Bastille původně vznikli jako sólový projekt zpěváka a textaře Dana Smitha. K němu se později připojili Kyle Simmons (klávesy), Will Farquarson (kytara a baskytara) a Chris Wood (bicí). Nejznámějším počinem je hit "Pompeii" z debutového alba "Bad Blood", který do dnešního dne jen na Youtube vidělo více než 450 milionů lidí. Píseň se umístila na druhém místě ve Spojeném království, na pátém ve Spojených státech a kapela krátce nato získala prestižní Brit Award. Od té doby Bastille odehráli přes pět set koncertů napříč šesti kontinenty a obě vydaná alba, "Bad Blood" a "Wild Word", doputovala na vrchol britské albové hitparády. Vedle Brit Award si za ně odnesli i nominace na Grammy, AMA a MTV Europe Awards.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY