Owl City se na "Cinematic" vypsal ze svého života

23.09.2018 11:30 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Po vydání poslední desky "Mobile Orchestra" to sice chvíli vypadalo, že Adam Young uloží svůj jednočlenný projekt Owl City k ledu a bude se věnovat hlavně instrumentální hudbě, dlouho to ale nevydržel a letos v létě se vrátil s další nahrávkou nazvanou "Cinematic". A dobře udělal.
7/10

Owl City - Cinematic

Skladby: Fiji Water, 5th Of July, All My Friends, House Wren, Not All Heroes Wear Capes, Montana, Lucid Dream, Always, Cloud Nine, Winners Never Quit, Madeline Island, Be Brave, New York City, Firebird, Cinematic, All My Friends (Altered Version), Montana (Altered Version), Firebird (Altered Version)
Vydáno: 1.6.2018
Celkový čas: cca 73 minut
Vydavatel: Owl City

Nové album Owl City má při osmnácti položkách téměř hodinu a čtvrt, ale při hlubším zkoumání není těžké přijít na to, proč se Young rozhodl stopáž cédéčka naplnit až po okraj. Celá nahrávka má totiž ryze koncepční ráz - jednotlivé části jsou zážitky či reflexí jeho vlastního života. V "The 5th of July" tak třeba zpívá o dni, kdy se narodil, "Not All Heroes Wear Capes" je poctou jeho otci a "New York City" třeba o cestě do tohoto velkoměsta. Během patnácti písniček se tak seznámíme s příběhy z jeho života. Na rozdíl od většiny ostatních umělců, kteří se vyzpívávají ze svých trápení, však u něj jde v podstatě o samé příjemné, respektive zcela běžné situace.

V hudební stránce se toho moc nezměnilo, Young má svůj vypilovaný styl a stále se jej drží. V porovnání s počátkem jeho kariéry sice poněkud ubylo elektroniky, ale stále mixuje svůj dream pop s občasnými kytarami. Má však cit pro chytlavé melodie, takže hudební cesta jeho životem nezačne nudit. Závěrečné alternativní verze tří skladeb jsou opravdu povedeným bonusem - nejedná se o remixy, ale o jinak uchopené písničky s mnoha novými prvky.

"Cinematic" je sice jen další položkou v diskografii Owl City, ale položkou povedenou, která nenudí ani při své délce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY