Český slavík končí... alespoň prozatím

20.09.2018 08:28 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Hudební hlasovací soutěž, v níž má doživotně své první místo zajištěné Karel Gott, tedy Český slavík, si vybere oddechový čas. Jak uvedla pořádající agentura Musica Bohemica na Facebooku, příští ročník se neuskuteční.

Český slavík prohlášení
© facebook interpreta
Z prohlášení, které si můžete celé přečíst vlevo, vyplývá, že hlavním důvodem je snaha nalézt nový koncept v rychlé době sociálních sítí a změn ve společnosti. Soutěž se v minulých letech potýkala s problémy v hlasování, kdy snižovala počty hlasů z důvodu kampaní na internetu (což v pravidlech zakazovala). Distancovalo se od ní také několik zpěváků, například Tomáš Klus či Matěj Ruppert.

Z vedení pořádající agentury také odchází Jaromír Těšínský, který v rozhovoru pro Novinky.cz uvedl: "Podle dosavadních pravidel je možné hlasovat prakticky pro každého. Představte si, že třeba nějaký politik něco zazpívá a jeho příznivci se na sociální síti dohodnou, že mu pošlou hlasy do ankety. On se dostane někam na přední příčky a tím se náležitě zviditelní. S tím by měl nejspíš problém organizátor hudební ankety nebo soutěže kdekoli na světě. Na druhé straně nechceme nikoho předem vylučovat. Proto se snažíme najít takovou koncepci, aby anketa byla skutečně o hudbě. Není to snadné a vyžaduje to čas."

Těšínský plánuje změny nastartovat a poté vedení soutěže přenechat někomu jinému. Český slavík by se po (pravděpodobně roční) pauze měl vrátit v nové formě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY