Avril Lavigne v naléhavém singlu "Head Above Water" zpívá o tom, jak bojovala o život

19.09.2018 20:09 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Po neúspěchu nepříliš vydařené páté řadovky z roku 2013 bylo jasné, že aby kariéra Avril Lavigne přežila, musí se něco zlomového stát. Dozvuky teenagerských let už totiž přestávaly stačit. Něco se stalo - ovšem to, co zpěvačce nikdo nepřál, onemocněla totiž lymskou boreliózou, dlouhé měsíce byla upoutána na lůžko a na scénu se tak po uzdravení vrací po dlouhých pěti letech. A zdá se, že s vědomím pořekadla "Co tě nezabije, to tě posílí".

Nelze říct, že by nová písnička "Head Above Water" avizující její chystanou albovou novinku překvapila progresivním zvukem. Avril už v repertoáru pár povedených balad má. Tahle je ale přece jen v něčem jiná. Nepojednává o zlomeném srdci, ale o tom, jak musela kanadská interpretka zuby nehty bojovat, aby přežila každý další den. "Je to vůbec první skladba, kterou jsem z postele napsala, během nejděsivějších okamžiků svého života. Cítila jsem se, jako když se topím a nemůžu se nadechnout," přiznává.

"Bože, drž mou hlavu nad vodou, nenech mě utopit," zpívá tu srdceryvně. Souhra klavíru, smyčců, ale i úderných bicích s výpomocí synťáků přidává songu na naléhavosti, také hlas Lavigne zní jinak než v minulosti, mnohem důrazněji a statněji - jako by tentokrát opravdu zpívala o život. Třeba ještě Avril v tvrdé konkurenci dnešních popových hvězd a hvězdiček přece jen neřekla své poslední slovo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY