Legendární Bryan Ferry se vrací do České republiky

18.09.2018 11:31 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Již od vydání první nahrávky s Roxy Music v roce 1972 je Bryan Ferry celosvětově uznáván jako jeden z nejmodernějších a nejstylovějších hudebníků, skladatelů a zpěváků, kteří se v popové a rockové hudbě objevili. Svými písněmi je považován za jednu z ikon, které ve své tvorbě evokují okouzlující a romantické světy. Všechny tyto aspekty představí i 5. června 2019 ve Foru Karlín. Vstupenky na jeho vystoupení se pohybují v cenovém rozmezí 1 990 - 2 490 Kč a dají se zakoupit od 21. září v sítích Ticketmaster a Ticketportal.

Bryan Ferry je též bývalý student výtvarného umění. Podílel se tak rovněž na vizuálních podobách své tvorby. Zároveň vytvořil jedny z nejoriginálnějších, kritikou oslavovaných a zároveň často kontroverzních obalů desek. Jako umělec a hudebník má tu výjimečnou odlišnost, že je považován za klasického i nadčasového současníka, který dosáhl úspěchu jak nahrávkami s Roxy Music, tak těmi sólovými.

Dvaasedmdesátiletý hudebník má na svém kontě patnáct studiových alb, to poslední s názvem "Avonmore" vydal v roce 2014. Do povědomí širší veřejnosti se dostal především hity "Slave To Love", "Don’t Stop The Dance", "Kiss And Tell" nebo skvělými coververzemi hitů Boba Dylana.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY