Islanďan Júníus Meyvant se vrací do Prahy s novou deskou

13.09.2018 18:41 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Islandský zpěvák a skladatel Júníus Meyvant se spolu se svou kapelou a novou očekávanou deskou "Across The Borders", která vyjde 9. listopadu na nezávislém islandském labelu Record Records, vrací do Prahy. Bohaté orchestrální skladby inspirované úchvatnou krajinou plnou vulkánů rozezvučí 7. března 2019 Rock Café. Vstupenky (390 Kč) pořídíte na webu fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.

Júníus Meyvant, vlastním jménem Unnar Gísli Sigurmundsson, vyrostl na Vestmanských ostrovech na jihu Islandu. Hudbu ovlivněnou tamější krajinou vydává pod svým pseudonymem od roku 2014. Jako malý kluk trávil spoustu času na skateboardu a prozkoumával zákoutí ostrova. Kytaru vzal do ruky poprvé až ve dvaceti letech, když nástroj objevil na půdě svých rodičů. Hudbě okamžitě propadl, začal psát vlastní skladby a koncertovat.

Debutové album "Floating Harmonies" vydal v roce 2016, jeho pokračování s názvem "Across The Borders" chystá letos v listopadu. Deska protkaná orchestrálními zvuky a citlivými melodiemi vznikala na předměstí Reykjavíku ve spolupráci s Guðmundurem Kristinnem Jónssonem (Ásgeir, Erlend Oye, Hjálmar). Právě vydaný první singl "High Alert" má navzdory radostné atmosféře i svou temnou stránku, o které Júníus říká: "Je to skladba o deprimujícím rozhovoru se sebou samým. Je o starém klišé, které se dokola vrací a snaží se vás uvrhnout v zoufalství a sebelítost. Jeden den máte všechno a den nato vás dohoní paranoia, jestli vás nepronásleduje minulost."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY