Phoebe Bridgers se v klipu ke "Scott Street" potkává se svými dvojnicemi

12.09.2018 12:59 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Jednorožec v hudebním průmyslu. Tak označil písničkářku Phoebe Bridgers muzikant a producent Ryan Adams. Čtyřiadvacetiletá hudebnice z Los Angeles je tu pro všechny, kteří mají rádi křehký indie folk, u kterého není problém uronit nějakou tu slzu. Před rokem vydala debutové album "Stranger in the Alps", které si prostě poslechněte. A minulý týden vypustila do světa video k další písni z něj, kousku s názvem "Scott Street".

Jako seznámení se s touto platinovou blondýnkou funguje song dokonale - prudce melancholická melodie kolem sebe staví doslova instrumentální i (na žánr překvapivé) aranžérské hradby. Ty ale nemají tvořit nepropustnou zeď, ale naopak ukázat sílu samotné písně. Ostatně přiznejte - kdy vás naposledy rozplakal zvuk cyklistických zvonků?

Doprovodné video pak vychází z memu, který před nedávnem putoval všemi internety. Uživatelé sociálních sítí tehdy postovali fotografie osob, psů a dalších bytostí se světlými parukami a textem: "Is this @phoebe_bridgers?" Režisér Alex Lill tak dal do kupy hromádku Phoebiných dvojnic a nechal je užívat si dne. Výsledek je milý a k songu se i přes svou ulítlost hodí.

Phoebe Bridgers momentálně tvoří se dvěma dalšími personami indie folku Julien Baker a Lucy Dacus pod značkou boygenius, na začátek října pak chystá reedici "Stranger in the Alps", která doplní tracklist o dva covery a demoverzi písně "Motion Sickness".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY