Debutová deska rockerů Greta Van Fleet vyjde již v říjnu

09.09.2018 12:17 - Ondřej Kocáb | foto: Republic Records

Greta Van Fleet je čtveřice z Michiganu, která se dala dohromady v roce 2012. Kritiky oslnila hned svými prvními EP "Black Smoke Rising" a "From The Fires" z loňského roku a jejich chystaná albová prvotina se ihned zařadila na seznam nejočekávanějších rockových či hard rockových desek letošního roku. Její debut nakonec vyjde dříve, než se čekalo, bude tomu již 19. října.

Skupinu tvoří tři bratři doplnění bubeníkem Dannym Wagnerem. Sám frontman Josh Kiszka se již od začátku musí vyrovnávat s nejednoduchým srovnáváním kvůli hlasovým podobnostem s Robertem Plantem. Právě Led Zeppelin jsou u kapely uváděni jako největší inspirace. Debutová deska "Anthem Of The Peaceful Army" nabídne deset skladeb a aktuálně na ni láká singl "When The Curtain Falls".

Samotná píseň rychle zaznamenala úspěch a dostala se do TOP 5 v žebříčku Billboard's Mainstream Rock Chart. Na albu se produkčně podíleli také Marlon Young, Al Sutton a Herschel Boone. Deska se nahrávala během letošního roku ve studiích v Nashvillu a v domovském Michiganu. Skladatelsky na ni přispěla celá čtveřice.

Tracklist "Anthem Of The Peaceful Army" bude následující: Age Of Man, The Cold Wind, When The Curtain Falls, Watching Over, Lover, Liever (Taker, Believer), You're The One, The New Day, Mountain Of The Sun, Brave New World, Anthem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY