Nick Cave & The Bad Seeds přišli o klávesistu. Conway Savage podlehl rakovině mozku

03.09.2018 22:36 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Smutné zprávy přišly z tábora uskupení Nick Cave & The Bad Seeds. Klávesista a backvokalista Conway Savage v neděli v noci zemřel. Bylo mu 58 let.

V loňském roce Savage podstoupil operaci, při níž mu byl odstraněn nádor na mozku. Kvůli zákroku a následné rekonvalescenci se nemohl účastnit většiny koncertů turné, které skupina jede k albu "Skeleton Tree". Právě rakovina nakonec byla příčinou muzikantova úmrtí.

"Prchlivý, vtipný, děsivý, sentimentální, srdečný, něžný, kousavý, upřímný, opravdový - byl tohle všechno dohromady a navíc měl doslova 'dar zlatého hlasu'," stojí v prohlášení kapely.

Conway Savage se narodil 27. července 1960 v australské Victorii a na piano začal hrát už jako náctiletý. Během 80. let prošel několika kapelami, v roce 1990 se pak připojil ke Caveovi a jeho The Bad Seeds. S nimi nahrál celkem sedm alb včetně "Henry’s Dream" (1992), "Murder Ballads" (1996) nebo "Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus" (2004).

Kromě toho spolupracoval také s jinými hudebníky a hudebnicemi, na svém kontě má také sólové album "Nothing Broken" z roku 2000. Svou poslední muzikantskou stopu zanechal v roce 2010 na společném EP s Amandou Fox a Robertem Ticknerem "Pussy’s Bow".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY