Marta Jandová představí v říjnu svůj sólový debut "Barvy"

03.09.2018 08:10 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Marta Jandová už definitivně nebude pouze zpěvačkou kapely Die Happy nebo porotkyní talentových soutěží. Dlouho se odhodlávala k riskantnímu kroku vydat se na sólovou dráhu. Loni ještě dost nesměle vyslala první vlaštovku v podobě skladby "Školíš mě" od Marka Ztraceného. Klip dávno překročil hranici milionu zhlédnutí na YouTube a nyní vychází poprvé v digitální podobě. I on bude k nalezení na debutové sólové studiovce "Barvy", která vyjde u Supraphonu už v říjnu. Bude však jedinou písní, kterou na desku složil někdo jiný než Marta Jandová - ta je jinak výhradní autorkou všech skladeb.

Jandová samozřejmě nahrává ve studiu svého otce a frontmana Olympicu Petra Jandy na Propasti. Společnost jí dělají kytarista Ondřej Pátek, basista Dalibor Mucha, klávesista Jan Zlatuška a bubeník Lukáš Pavlík, který je zároveň producentem nahrávky. Interpretka využila i svých kontaktů v Německu, finální mix a mastering zvuku tak dostal na starost Udo Rinklin, který spolupracoval s Die Happy a s celou řadou dalších úspěšných interpretů, převážně z německy hovořících zemí.

Pro Jandovou tak začíná zcela nová etapa života. "Jsem samozřejmě docela nervózní. Sice už mám za sebou pětadvacet let hudební kariéry, ale nikdy jsem nestála sama za sebe - vždy jen s kapelou. Teď je to moje vlastní dílo a celou zodpovědnost nesu já," nechala se slyšet hudebnice a dodala: "Poprvé jsem psala písničky na texty a ne obráceně, jako v minulosti. K tomu je to má česká premiéra. Mám plný mobil různých nápadů, někdy jen pár vět, o kterých chci psát a komponovat. Vesměs jsou to písničky pozitivního rázu, jenom jedna je o strachu. Ta má kolem sedmi minut."

Zpěvačka letos slaví se svojí domovskou formací Die Happy 25 let na scéně akustickým turné, se kterým se představí i 27. října v pražském Paláci Akropolis. Tam má naplánován i křest své sólové desky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY