Christine and The Queens je v groovy singlu "5 dollars" k nepoznání

30.08.2018 13:27 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Christine and The Queens zbývá méně než měsíc do vydání její očekávané druhé desky "Chris". Ještě než 21. září dorazí do obchodů, fanoušci si mohou spolu s klipem ke "Girlfriend" zkrátit chvíli i druhým singlem. Ten dostal lehce nepoetický název "5 dollars".

Text skladby pomocí zmiňované částky odkazuje na nedoceněnou práci či snahy některých lidí, kteří "musí bojovat o to, aby se na ně druzí alespoň správně podívali". Vizuál, v němž se interpretka mění spíše v interpreta, pak slovům dodává opět nový význam, neboť sleduje rodilou Francouzku, jak se připravuje na noc plnou tvrdého dovádění. Můžeme se jen dohadovat, zda svým novým singlem chce složit poctu všem ženám a mužům, kteří mají obživu jen díky prodávání svého těla, či zda je celou metaforu možné chápat čistě jako ego boost pro všechny hloubavé posluchače.

Tak či onak, novinka od Christine and The Queens je opět indie popová lahůdka s groovy podkladem. Několik jednoduchých linek, zpěvaččin uhrančivý hlas a klip s výraznou estetikou dělají z "5 dollars" malou událost v celém žánru, který byl na podobné kusy letos poněkud chudý.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY