Sting a Shaggy představí ve Foru Karlín nejen své společné album

29.08.2018 17:36 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Praha se v listopadu má opravdu na co těšit. Po úspěšném evropském letním a severoamerickém podzimním turné představí Sting & Shaggy své společné živé dynamické vystoupení i ve třech východoevropských městech a jedním z nich bude také Praha. Dne 16. listopadu zahrají muzikanti ve Foru Karlín, vstupenky v jednotné ceně 2 390 Kč lze zakoupit v síti Ticketportal.

Spojení dvou umělců, které bylo podle médií považováno za jedno z nejneočekávanějších v tomto roce, nabídne nejen písně z nedávno vydaného společného alba "44/876", ale i společnou prezentaci jejich nejslavnějších hitů jako "Every Breath You Take", "Englishman In New York", "Message In A Bottle", "It Wasn’t Me", "Mr. Boombastic" a "Angel".

Sting a Shaggy zpočátku spojili své síly k nahrání písně "Don‘t Make Me Wait" (která debutovala na první příčce Billboard Digital Reggae Singles Chart), a to jako poctu karibským zvukům, které ovlivnily oba umělce. Z výsledku byli natolik nadšení, že spolupráce pokračovala nahráváním celého alba, které je plné radostné a vzrušující melodické hudby. Názvem desky hudebníci odkazují na příslušné telefonní kódy zemí (44 pro Spojené království, Stingovo místo narození, a 876 pro Jamajku, rodiště Shaggyho). "44/876" tak vzdává čest hluboce zakořeněné lásce obou pro Jamajku - rodiště Shaggyho a zemi, kde Sting napsal takové klasické hity jako "Every Breath You Take".

Spolu s pokračujícím prozkoumáváním reggae a jeho transcendentních rytmů odhalují Sting a Shaggy společnou vášeň pro vytváření nadčasové hudby, která se odráží například v nových písních "Don‘t Make Me Wait", "Morning Is Coming" nebo "Gotta Get Back My Baby". Nová deska byla přijata s nadšením, a tak v květnu tohoto roku vyšlo album "44/876: The Remixes", které přináší různorodou škálu remixů písní z desky, pod kterými je podepsán například Chris Baio z Vampire Weekend, brazilské duo Tropkillaz, Cherry Cherry Boom Boom (Madonna, Lady Gaga), cenou Grammy ověnčený producent Dave Audé a mnoho dalších.

Stinga a Shaggyho na nadcházejícím "44/876 Tour" doprovodí Stingovi hudebníci Dominic Miller (kytara), Josh Freese (bicí) a Rufus Miller (kytara). Dále pak také členové Shaggyho kapely Melissa Musique (doprovodné vokály), Gene Noble (doprovodné vokály), a Kevon Webster (klávesy).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY