Steven Tyler žaluje Donalda Trumpa

23.08.2018 12:09 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Steven Tyler se rozhodl podat trestní oznámení na Donalda Trumpa pro úmyslné porušování autorských práv. Frontmanovi Aerosmith se hrubě nelíbí, že americký prezident pouští hudbu jeho domovské kapely bez jeho vědomí a souhlasu.

Konkrétně se jednalo o píseň "Livin’ On The Edge" z roku 1993, kterou Trump pustil před začátkem úterního povolebního setkání s voliči v Charlestonu v Západní Virginii. Po poradě se svými právníky se Tyler rozhodl jednat.

"Jak jsme zdůraznili v předchozích dopisech, nemá pan Trump svolení našeho klienta k použití jakékoliv jeho hudby, včetně 'Livin’ On The Edge'," stojí v dopise, které Tylerovi advokáti zaslali do prezidentské kanceláře s odůvodněním, že užívání skladeb Aerosmith vede k mylné domněnce, že se skupina řadí k Trumpovým příznivcům.

Není to ostatně poprvé, co prezident USA pouštěl do uší svých voličů tvorbu Vzdušných kovářů. Zmíněné předchozí dopisy odkazují na komunikaci s Trumpem po jeho předvolební kampani, v rámci které z reproduktorů pravidelně zněla skladba "Dream On".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY