Tomáš Klus pracuje na desce "SpOlu" s principem kruhu. Autorsky se zapojila i jeho žena Tamara

20.08.2018 18:26 - Josef Martínek | foto: Tomáš Třeštík

Své nové album "SpOlu" věnoval Tomáš Klus lásce ve všech podobách. Novinka obsahující hned 21 písniček a přesahující hodinovou stopáž vyjde v distribuci Supraphonu 7. září. Kromě písničkáře a jeho Cílové skupiny ve složení Jiří Kučerovský, Jan Lstibůrek a Petr Škoda se na něm podíleli i Jan Jelen a Klusova manželka Tamara.

"Onu cestu k poznání, že spolu je nejlíp, se snaží mapovat písně seskládané tak, aby co nejvěrněji podaly příběh proměny, změny vnímání, vyrovnání stran přijímání a dávání toho nejcennějšího, co nám zde bylo dáno zažít - lásky. Čím jasnější a pevnější budou naše vztahy s okolím, čím víc si mezi sebou věci vysvětlíme pravdou, tím dřív uvidíme, že není tak zle, jak se říká, protože z podstaty chceme všichni dobro. Volíme k němu různé cesty. Zastáváme různé úhly pohledů na něj. Cíl nám ale sedí všem, ať už leží kdekoli. Chceme být spolu s láskou. Kéž Jsme. Kéž je Lásky plný svět. Album Spolu věnuji Jí ve všech podobách," vysvětluje Klus.

Hudebně prý deska míří do vod rocku, folku, indie hudby, ale těšit se můžeme i na jednu hospodskou odrhovačku. Zajímavostí je, že autorsky přispěla i zpěvákova manželka Tamara, která s ním napsala píseň "Muži se ženou". Matka jeho tří dětí se už loni na podzim pěvecky představila v duetu "A pak", který se stal prvním singlem desky. Tím druhým byla v červnu skladba "Tichá voda".

Vizuální koncept bookletu pracuje s principem kruhu, postaral se o něj výtvarník a tatér Ondrash ve spolupráci s grafickým designérem Stanislavem Tomšejem. Součástí balení mají být i foto karty zpěváka a jeho SPOLUpracovníků nafocené Tomášem Třeštíkem a také barevný náramek.

Na albu, které Tomáš Klus představí i na podzimním turné, se objeví následující písničky: Malý vítr, Tichá voda, OníTi, Mořeplavci, Víla, Potušení, Karavan, Apak, Alfréd, Dobrodružce, Masám. Haruki, Achjo, Vool, První doba popovodní, Hlasymse, Podivín, SvětloAtma, Tuponi, Muži se ženou, Flusnu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY