David Guetta a Sia rozpálili český éter hitem "Flames". Travi$ Scott kraluje v albech

17.08.2018 17:10 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

David Guetta a Sia jsou zkušenými hitmakery i každý sám, natož když to dají dohromady. Důkazem budiž úspěch singlu "Flames", nového čísla jedna českého rádiového éteru. V albovém žebříčku pokračuje dominance rapu. Tentokrát triumfoval Travi$ Scott s horkou novinkou "Astroworld".
David Guetta feat. Sia - Flames
© facebook interpreta
RÁDIA - Letošní léto patří v České republice k těm nadmíru horkým, a tak je název aktuálně nejhranější písně v éteru výmluvný. "Flames" neboli plameny. David Guetta a Sia svou už třetí spoluprací potvrzují, že jim to společně funguje. Připomeňme, že předchozí společné singly "Titanium" a "She Wolf (Falling To Pieces)" se také staly velkými hity. Na nově vydobytou jedničkou si vyšlápli z minulé páté příčky.

Do boje o nejvyšší příčky vstoupili také Clean Bandit se skladbou "Solo". Hostuje v ní Demi Lovato, která měla v posledních týdnech trochu jiné starosti než ty hudební. Její nedávné předávkování drogami vyústilo v hospitalizaci. Doufejme, že se dá zpěvačka brzy dohromady a potěší fanoušky i novou sólovou tvorbou.

Bronz zůstává doma v Česku. Získává ho Marek Ztracený s euforickým letním hitem "MinuLost". Rodákovi ze Železní Rudy se v poslední době daří, nač sáhne, vyprodaným Forem Karlín v listopadu loňského roku počínaje, nedávnou autorskou spoluprací s Karlem Gottem na singlu "Ta pravá" konče. Z desky "Vlastní svět" má v éteru už třetí výrazný zářez, bodoval totiž i s titulní písní a nostalgickou "Léto 95".

Do Top 10 se vrací Robin Schulz s "I Believe I'm Fine", který poskočil z devatenáctky až na pětku. Polepšili si také Welshly Arms, kteří byli čtrnáct dní nazpátek v čele, ovšem minule klesli až na jedenáctku. Nyní našli zlatý střed, šestku. To šampion předchozího kola Kygo s "Remind Me To Forget" výrazně propadl - ztratil hned dvacet míst. I díky tomu se do elitní desítky probojovala také Selena Gomez s "Back To You", jež poskočila o jednatřicet řádek.

Dokonce čtyřicet soupeřů přeskočila Lenny, jedenáctá s "Enemy". Největšími skokany se však tentokrát stali Mirai, protože z osmdesáté první pozice vyletěli až na osmadvacítku. Zdá se, že letní popěvek "Chci tančit" je přesně to, co chtějí posluchači v této době slyšet.

Nejúspěšnější novinku vyslala do žebříčku britská hvězdička Anne-Marie. Jmenuje se "2002" a seznámit se s ní můžeme v třicátém druhém políčku hitparádové tabulky. John Legend zakotvil na jednapadesátce s "A Good Night" a novou hudbu mají i Bastille. "Quarter Past Midnight" zahajuje své tažení šedesátým místem.

Top 10 ČR - rádia:
  1. David Guetta feat. Sia - Flames
  2. Clean Bandit feat. Demi Lovato - Solo
  3. Marek Ztracený - MinuLost
  4. Jonas Blue - Rise (Jack & Jack)
  5. Robin Schulz - I Believe I'm Fine
  6. Welshly Arms - Sanctuary
  7. Kodaline - Follow Your Fire
  8. Alvaro Soler - La Cintura
  9. Mirai - Anděl
  10. Selena Gomez - Back To You

Travis Scott - Astroworld
© facebook interpreta
ALBA - Nemá cenu znovu opakovat, jak změny hitparádového modelu pomohly hiphoperům. Každý týden to dokazuje pohled na první příčku. Vždyť jediným interpretem mimo rapový žánr, který dokázal v posledních měsících zvítězit, zůstává Karel Gott. Minule slavila vavříny tuzemská dvojice Sheen & Jickson s albem "Grál". které si ovšem tentokrát pohoršilo na sedmičku.

Vedení převzal Američan Travi$ Scott. Jeho "Astroworld" pochopitelně nejvíc táhne hlavně za oceánem, ale i v Evropě si našel dost fanoušků. V Británii obsadila třetí řadovka šestadvacetiletého interpreta bronzový stupínek, v Německu čtvrtý. Kromě Česka triumfovala například v Dánsku, Belgii nebo Švédsku.

Na druhém a třetím místě žádnou novou hudbu nehledejte, obývají je držáky jménem Ed Sheeran ("Divide") a Imagine Dragons ("Evolve"). Ani další pořadí v první desítce už žádné překvapení neskýtá.

Co se novinek týče, také druhá nejžádanější vzešla z rapu. Mac Miller však se "Swimming" dohmátl o poznání hůře než jeho kolega Travi$ Scott, zaujal totiž až padesátý osmý post. Číslu sedmdesát osm vládne black metal. Kapela Immortal přispěchala s už devátou řadovkou "Northern Chaos Gods" a jak vidno, čeští fanoušci na ni za devět let od předchozí desky nezapomněli.

Top 10 - alba:
  1. N Travi$ Scott - Astroworld
  2. Ed Sheeran - ÷ (Divide)
  3. Imagine Dragons - Evolve
  4. Drake - Scorpion
  5. Post Malone - beerbongs & bentleys
  6. XXXTentacion - ?
  7. Sheen & Jickson - Grál
  8. ▼ O.S.T. - Mamma Mia! Here We Go Again
  9. Maroon 5 - Red Pill Blues
  10. Yzomandias - Sbohem Roxano

    Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 32. týden najdete na stránkách IFPI zde


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY