Stereo MC's 1. února v Praze

09.01.2003 10:47 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Stereo MC's - Deep Down & Dirty
© facebook interpreta
Vzhledem k tomu, že se termín vydání nového alba největších hitů skupiny Stereo MC's posouvá na 27. ledna 2003, posouvají se i data koncertního turné skupiny podporující jeho vydání. Nový termín pražského koncertu skupiny je naplánován na 1. února 2003, místo konání zústává - Malá sportovní hala.

Koncert je součástí a zároveň i zakončením pražského mezinárodního festivalu taneční hudby - INSTINKTIVE BEAT - exkluzivní série dvanácti hudebních akcí, workshopů a parties, které pořádají agentury WAX, BEESWAX a Coast of Bohemia.

Stereo MC's jsou představováni dvěma jejími hlavními kreativními protagonisty, vokalistou/skladatelem/producentem Robem Birchem a hudebním orchestrátorem Nickem "Hlavou" Hallamem. Jejich příběh začal v Nottinghamu, kde se Rob s Nickem skamarádili. I když se znali již ze základní školy, sestavili skupinu až v roce 1987, a to v době, kdy opustili rodný kraj a přesídlili do Londýna. Nabiti energií amerického hip-hopu, který je doslova pohltil, vznikli Stereos. Ne mnoho umělců a skupin se může pyšnit tím, že po dekádu představovali konstantu v hudebním průmyslu. Nahrávky Stereo MC's z roku 1992, zejména pak jejich album "Connected", jim vyneslo hlavní ocenění v Brit Awards a staly se polopermanentní zvukovou aureolou, kterou je stále slyšet prostřednictvím reklamy, filmu a televizních jinglů. Hudba Stereo MC's však nepůsobila jen v éteru. Způsob, kterým dělali to, co dělají a co jednou působilo jako naprosto nové a nejspíš i neuvěřitelně experimentální, se v průběhu let stalo normou. Fakt, ze jsou zároveň umělci, kteří dělají remixy, produkují vlastní věci, řídí labely a vydavatelství je v dnešní době nijak neodlišuje od ostatních, jejich existence jako taneční skupiny, která zastává hodnoty skupin rockových, které stejně jako Stereo MC's přikládají velkou důležitost živým vystoupením, už také není ojedinělou. Ale v době před Stereo MC's takovéto aktivity a přízviska byly naprosto ojedinělé - oni prostě změnili i dobu. Vliv Stereo MC's je asi nejpatrnější z jejich živých vystoupení. Stačí se podívat na vystoupení Prodigy před téměř delirickým festivalovým obecenstvem a uvědomit si poslání, které Stereo MC's zprostředkovali.

Koncert Stereo MC's během festivalu Instinktive Beat 1. února v Malé Sportovní Hale na pražském Výstavišti je pořádán v rámci turné, které skupina podniká jako podporu vydání svého nového alba "Retroactive", jež bude na trh uvedeno 27. ledna 2003. Vedle Stereo MC's se na pódiu představí živá vystoupení i Schmoov z Velké Británie a Stephunk T. Těšit se rovněž můžete na "back in the day old skool set" DJů Bidla, Loutky a Trávy, kteří si to společně rozdají back-to-back ze šesti gramofonů najednou. DJské sety Lumiéra, Kela a Johna Buckbyho budou doprovázet vokalisté - Charlie One, Big J, Nile a Owen. Skladby "Falling" Kela, "Fourth" Loutky a nový track Stephunka T. s vokály D. Form z JAR, které 1. února zazní během setů jmenovaných DJů, jsou zároveň premiérovým uvedením nových tracků vycházejících pod hlavičkou Beeswax a Coast Of Bohemia.

1. února se v Malé sportovní hale můžete těšit na all night party, která začne v 19:30 a skončí v 06:00 druhý den ráno.

Vstupné v předprodeji sítě TicketPro 540,- Kč + poplatky, VIP vstupenky 780,- Kč + poplatky. Vstupenky zakoupené v předprodeji na datum 29.11. platí pro nový termín koncertu. Případné reklamace vyřizuje TicketPro.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY