Tom Morello v singlu "We Don't Need You" opět vyzývá k boji, tentokrát v rytmu hip hopu

06.08.2018 08:08 - Ondřej Hricko | foto: Comandante LLC

Kromě práce na druhém albu superskupiny Prophets Of Rage připravuje bývalý kytarista Rage Against The Machine Tom Morello svou další sólovou nahrávku "The Atlas Underground". Objeví se na ní i celá řada hostů včetně hvězdných jmen jako Gary Clark Jr., GZA, K.Flay, Tim McIlrath či chicagský rapper Vic Mensa.

Právě spolupráce s ním vyústila v první singl "We Don't Need You", ke kterému Morello připravil i jednoduchý černobílý videoklip v režii Grammy oceněného Seana Evanse. Vizuálně velmi strohé video sice mnoho nápadných obrazových orgií nepřinese, zaujme ale střihem.

Daleko více může některé fanoušky Toma Morella překvapit samotná novinková píseň. Zatímco první tóny evokují pro něj typicky kubánský feeling, skladba brzy nabere zcela jiný směr. Vic Mensa dostal v singlu výrazný prostor, a jeho hudební vliv je tak pro skladbu zásadní. Žánrový koktejl rozhodně není na první poslech, ale svůj půvab nepochybně má. Textově je Morello opět nekompromisní. Jak aktuální singl, tak celá deska opět vyzývá k boji proti americkému establishmentu, muzikant prostřednictvím nahrávky hodlá zažehnout uměleckou revoluci. Ostatně nic jiného jsme od newyorského rodáka ani nečekali.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY