(18+) Behemoth ohlašují novou desku brutálním videoklipem, kontroverze jim není cizí

03.08.2018 16:09 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Polští metalisté Behemoth, jedny z hlavních hvězd třiadvacátého ročníku josefovského festivalu Brutal Assault, ohlásili vydání nové desky. Novinka s názvem "I Loved You At Your Darkest" vyjde pátého října. A muzikanti rovnou přidali videoklip ke třetí z dvanácti skladeb. Ta dostala název "God = Dog", a nijak tak neskrývá kontroverzní vody, kterými se polští pekelníci vydávají. A doprovodný klip rozhodně není žádná selanka.

Video je velmi výtvarné, pohrává si s náboženskou symbolikou, inspiraci čerpá z barokního výtvarného umění. Se všemi obrazy se ale pracuje v pokřivené podobě, Behemoth je posouvají do jakési dekadentní podoby, která je spojuje s násilím, sexualitou a nahotou. Původní náměty se tak přetvářejí v podobenství o (neomezené) moci a bezmoci. Skladba samotná je pro kapelu velmi typická, kombinuje křehčí, až rockové, vybrnkávané kytarové pasáže s brutálními slokami, které ženou vpřed splašené blast beats bicích. V hudbě se propojuje přístup alb "Evangelion" a úspěšného "The Satanist". Lze tedy očekávat další moderně pojatou, temně metalovou desku, která bude v rámci žánru jedním z velmi očekávaných milníků letošního roku.

Tracklist alba bude následující: Solve, Wolves ov Siberia, God = Dog, Ecclesia Diabolica Catholica, Bartzabel, If Crucifixion Was Not Enough..., Angelvs XIII, Sabbath Mater, Havohej Pantocrator, Rom 5:8, We Are the Next 1000 Years, Coagvla.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY