Čikori skončili

10.01.2003 13:59 - Antonín Kocábek | foto: facebook interpreta

Iva Bittová - Čikori
© facebook interpreta
Podle informací agentury AMP, která skupinu zastupovala, s koncem minulého roku ukončila svou činnost a poslední koncerty odehrála formace Iva Bittová & Čikori.

Skupina se dala dohromady v roce 1999 na základě úspěšného albového projektu "Bílé Inferno". Vedle samotné Bittové, která se během posledních dvaceti let postupně vypracovala z herečky a zpěvačky Divadla Na Provázku v osobitou hudební veličinu s evropským renomé, zde působilo najednou hned několik dalších významných jmen, např. legenda brněnské scény Vladimír Václavek (VRRM, Rale, Klar, E, Domácí lékař, Dunaj...) či uznávaná jazzová veličina, kontrabasista Jaromír Honzák (toho jsme naposledy mohli zaegistrovat na albu a koncertech Bratří Ebenů).

Nepočítáme-li zmiňované dvojalbum "Bílé inferno", zůstala po jejich tříapůlletém působení jedna jediná eponymní deska, oceněná i Akademií populární hudby soškou Anděla. Příznivce Ivy Bittové jistě nepotěší ani informace, že podle posledního rozhodnutí se interpretka rozhodla letos vůbec koncertně nevystupovat.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY