Paul Kalkbrenner se na "Parts Of Life" točí v kruhu

17.07.2018 15:25 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

S vydáním alba "7" došlo v tvorbě Paula Kalkbrennera na mnohé náznaky žánrových odboček, na "Parts Of Life" se naopak od svých techno kořenů příliš nevzdaluje. Opojně oslavuje život a tvůrčí svobodu, avšak nepřináší nic převratně nového. Nejen nové kusy zahraje 20. července na svém vystoupení na Colours Of Ostrava.
6/10

Paul Kalkbrenner - Parts Of Life

Skladby: Part Eleven, Part Three, Part Fourteen, Part Seven, Part Four, Part Twelve, Part Two, Part Ten, Part Five, Part Fifteen, Part One, Part Nine, Part Thirteen, Part Six, Part Eight
Vydáno: 18.05.2018
Celkový čas: 57:01
Vydavatel: Sony Music

Po celé tři roky od vydání zmíněného "7" se Paul Kalkbrenner snažil najít nějaký nový směr, s projektem "Back To The Future" cestoval po světě, odpojit se od svých techno základů se mu ale nepovedlo. Album "Parts Of Life" tak ve svém důsledku nijak zásadně nevybočuje od toho, co od Paula vlastně očekávat, kromě místy patrného výraznějšího příklonu k tech trancu. Patnáct skladeb - částí (záměrně nepojmenovaných) je nahodile poskládaných a dohromady ilustrují, co od počátku tvoří zaběhlou značku Kalkbrenner (v mnoha aspektech mu na paty šlape jeho mladší brácha Fritz s letošní deskou "Drown"). Závěrečná "Part Eight" by se však bez problémů mohla stát hymnou jakéhokoliv ročníku Love Parade (pokud by se tedy ještě nějaký měl konat).

Léta pod labelem BPitch Control, korunovaná soundtrackem k něčemu jako berlínskému Trainspottingu "Berlin Calling" (kde si i Paul zahrál hlavní roli), jsou nenávratně pryč. Od té doby Paul Kalkbrenner krouží v elipsách vlastní tvorby a nezměnila to ani kolekce "Parts Of Life". Jednotlivé části vycházejí z elementárních nápadů a linií, v nichž hudebník odhaluje prostou radost ze života, a samotný obal možná odkazuje i na možné kosmické snílkovství. Některé z nových tracků neztratily dřívější drive a deska odsýpá, ale dojde i na hluchá místa. Paul zkrátka umí i lépe.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY