LP přivezla do Fora Karlín dokonalou smršť emocí

09.07.2018 10:30 - David Böhm | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Že v hudebním průmyslu se železo musí kout, dokud je žhavé, víme asi všichni. Snad i proto LP v naší republice během roku a půl odehrála v neděli svůj čtvrtý koncert - a to dokonce se stejným albem. I tak se čeští fanoušci dočkali několika překvapení. A především naprosto fantastického výkonu.

Live: LP

místo: Forum Karlín, Praha
datum: 8. července 2018
setlist: Up Against Me, Tightrope, Other People, Muddy Waters, Into The Wild, Death Walley, Girls Go Wild, Dreamer, Switchblade, Recovery, No Witness, When We're High, Suspicion, Strange, Levitator, Free To Love, Lost On You
Fotografie jsou pouze ilustrační z roku 2017.

Svůj prostor před hlavní hvězdou večera dostali ještě domácí No Distance Paradise. Z úvodních minut jejich ani ne půlhodinového setu si mohl člověk připadat, že je v sále za trest. Horší zvuk snad Forum Karlín nezažilo. Zpěvák Marcell se sice mohl snažit, jak chtěl, jeho vokály se ale zkrátka utopily ve změti kytar a bubnů. Při skladbě "Hold Back" se naštěstí zvuk srovnal a kapela poté předvedla celkem slušný poprock. I navzdory tomu nepovedenému začátku si nejnovější deska "Pieces" po koncertě několik zájemců našla.

LP, Roxy, Praha, 28.3.2017
© Vojta Florian / musicserver.cz
Někteří možná na včerejší pražský koncert LP mohli vyrazit s obavami, že zpěvačce jde jen o ždímání megahitu "Lost On You". Ty se ale během několika chvil jejího vystoupení rozplynuly. Tomu unikátnímu hlasu, který bez problémů zvládá výšky, o kterých si většina kolegyň z branže může nechat leda tak zdát, totiž skutečně naživo nejde odolat.

Oproti klubu Roxy si s sebou muzikanta tentokrát přivezla projekce. Hned ve druhé písni setlistu "Tightrope" zkombinovala svůj pěvecký um, pískání, nenucený kontakt s fanoušky a právě ony zmíněné vizuály do jednoho úhledného balíčku. Tu divák na obrazovce sledoval ohňostroje, tu auta, skály či nebe. Všechno se to do sebe navíc šikovně prolínalo. Až zamrzí, že se po turné tato spousta práce po světě znovu nejspíš neodprezentuje.

LP, Roxy, Praha, 28.3.2017
© Vojta Florian / musicserver.cz
Chodit však na koncert LP kvůli velkolepé projekci? Kdepak, od toho jsou tu jiní. Tato slova potvrzuje komornější část setu, kdy za interpretkou s ukulele v ruce zářil na obrazovce právě jen její pseudonym. V novinkové "Recovery" poskytla za klavírního doprovodu nečekaně osobní zpověď. "Konečně jsem střízlivá, vidím světlo / To nejhorší skončilo," zaznělo třeba. Proto důvod, který v některých vyvolal potřebu se v tento moment nahlas vybavovat, zůstává záhadou. Na nové desce ale Američanka pouze balady nejspíš nenabídne, jak ukázala svěží a rovněž ještě nevydaná "Girls Go Wild".

Absolutním vrcholem večera se stala taneční věc "When We're High". Psychedelická pestrobarevná projekce divákům mysl určitě skutečně odrovnala. Za zaříkadlo připomínajícím bridgem navíc následovalo "ááá" tak nebeské, že z něj přejel mráz po zádech.

Až se třetím přídavkem potom konečně dostali příležitost spustit živé vysílání pro dva lidi všichni ti nedočkavci, kteří si přišli jen pro "Lost On You". Snad i ti někde v hloubi duše vědí, že LP odehrála vynikající show. A jestliže je jejím největším prohřeškem to, že s sebou nepřivezla novou desku nebo lepší merch? Nad tím skutečně nezbývá než mávnout rukou. Neboť na tuhle událost bude Praha ještě dlouho vzpomínat.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY