Moby nečekaně vydal speciální živák

12.07.2018 15:31 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

V březnu tohoto roku se Moby připomněl svým fanouškům skvělým albem "Everything Is Beautiful, And Nothing Hurt". Desku podpořil i hrstkou exkluzivních koncertů v Americe. Během hraní ale vznikl nápad na další hudební nosič - živák.

Moby - Everything Was Beautiful, And Nothing Hurt (The EastWest Sessions)
© facebook interpreta
Nejde ale o live album v pravém slova smyslu, nýbrž o záznam speciální studiové session, během které Moby většinu písní ze zmiňované desky natočil se živou kapelou. Zavřel se s ní do věhlasných hollywoodských EastWest Studios, kde byla produkována většina hitů Franka Sinatry či The Beach Boys, a dal svým songům úplně nový rozměr.

"Moje poslední album vlastně nemá žádné kytary a i téměř všechny bicí jsou naprogramované nebo nasamplované. Když jsme přidali do písní živé bubny a zkreslili živé kytary, dosáhli jsme zvuku podobného My Bloody Valentine. Byl jsem překvapen, jak tyto jemné, melodické písně znějí, když je hrajete hodně nahlas," dodává ke svému konceptu dvaapadesátiletý hudebník.

Dodejme, že novinka "Everything Was Beautiful, And Nothing Hurt (The EastWest Sessions)" čítá devět položek a je k mání jen digitálně, tedy ke stažení či streamu. Její vydání Moby podpořil i novým klipem k songu "The Sorrow Tree", který můžete zhlédnout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY