Jazz Groove Brno přidává další jména. Do Brna přijede Kennedy Administration s Ondřejem Pivcem

22.06.2018 14:48 - Tisková zpráva | foto: Groove Brno

11. ročník mezinárodního festivalu Jazz Groove Brno bude letos hostit opravdové hudební špičky. Nejenže 2. října zahrají legendární Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience, pořadatelé nyní šokují dalším jménem. Svou brněnskou premiéru zde budou mít 7. listopadu i Kennedy Administration s jediným současným českým držitelem ceny Grammy Ondřejem Pivcem.

Jejich pódiová prezentace je neodolatelná a hlas zpěvačky Kennedy bez přehánění dech beroucí. V jejich repertoáru jsou songy jen těch nejlepších z nejlepších jako Stevie Wonder, Gregory Porter a Andra Day až po Lauryn Hill a mnoho dalších. Vše samozřejmě v jejich originálním pojetí s nezaměnitelným zvukem kláves Ondřeje Pivce.

Kennedy, coby frontmanka sestavy, strhne každé publikum a jen velmi těžko se odolává její radosti z hudby a energii, která z ní čiší. Na svém kontě má spolupráci s takovými hvězdami, jako jsou Lalah Hathaway, Christina Aguilera, Kenny Lattimore, Monifah nebo Cheryl Pepsi - Riley.

Ondřeje Pivce netřeba příliš představovat. Hráč na hammondovy varhany, který se proslavil za velkou louží a díky spolupráci s Gregorym Porterem je držitelem Grammy, je ozdobou největších talentů současné české hudební scény.

Diváci se můžou těšit i na bubeníka Nata Townsleyho, jehož žánrový záběr je skutečně široký. Jeho dokonale přesný a pevný úder můžete slyšet na nahrávkách Stevieho Wondera, Mariah Carey, Nile Rogerse & Chic nebo třeba Jessicy Simpson. Kytarista Vin Landolfi nezůstává se svým dlouhým seznamem spoluprací pozadu, jmenovat můžeme například Demi Lovato, Fifth Harmony, Zara Larsson, Jason Derulo, Daya, Lil’ Kim i Ricky Martin. Quintet pak doplňuje bassista Chelton Grey, který je vedle aktivního hráče rovněž skladatelem a producentem. Jeho žánrový záběr je široký, podepsal se na repertoáru umělců jako například Michelle Williams, Will.I.AM, Ludacris nebo The Brooklyn Tabernacle Choir, spolupracoval na muzikálu Marley, který se hraje na WestEndu i Broadwayi.

Jednoduše se jedná o sestavu fenomenálních muzikantů, kteří společně přináší publiku nezapomenutelný zážitek a které si nelze nezamilovat. Vášeň prostupující každou melodii, kterou kapela představuje, je okouzlující a slibuje jedinečný zážitek. Těšit se můžete na skladby z jejich nového alba s jednoduchým názvem "Kennedy Administration", které vydali v září loňského roku.

Další významní interpreti, kteří v rámci 11. ročníku vystoupí, jsou například švédští Dirty Loops, kteří přjedou vůbec poprvé do České republiky. Za to potřetí se brněnskému publiku představí Electro Deluxe. Z New Yorku přijedou Grammy ocenění The Yellowjacket. Unikátní dva koncerty zažijí diváci v rezidentním Metru, kde společně s B-Side bandem a bandleadrem Josefem Buchtou vystoupí i Vojtěch Dyk, Ondřej Ruml a Ondřej Brzobohatý. Své síly na jednom podiu poměří i Ondřej Havelka a jeho Melodymakers s Bratislava Hot Serenaders. Festival pak zakončí projekt, který nese název "Pocta Radimu Hladíkovi a Blue Effect". Na jeho počest vystoupí Roman Dragoun, Lešek Semelka a Honza Křížek v doprovodu členů Filharmonie Brno a B-Side bandu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY