Death Cab For Cutie chystají na léto desku, uvádí ji novinka "Gold Rush"

18.06.2018 13:28 - Ondřej Kocáb | foto: Atlantic Records

Další kapelou, která se v létě přihlásí s novou studiovkou, je formace Death Cab For Cutie. Parta vedená Benem Gibbardem se přihlásí po třech letech od alba "Kintsugi", které bylo posledním před odchodem dlouholetého kytaristy a zakládajícího člena Chrise Wally. Novinka ponese název "Thank You For Today" a vyjde 17. srpna u Atlantic Records. První ukázkou z ní je singl "Gold Rush".

Album se nahrávalo během posledního roku ve studiu Santa Monica v Kalifornii. Podíleli se na něm také kytarista Dave Depper a Zac Rae na klávesy. Producentské židle se stejně jako před třemi lety ujal Rich Costey. První ukázka je příjemně rozverná balada, ve které frontman čelí pocitu ztráty a odcizení ze sledování neustálých změn svého milovaného Seattlu. Odtud také název Zlatá horečka

Režie videoklipu se ujal Alex Southam. Samotný snímek pak lehce připomene klasiku "Bitter Sweet Symphony" od The Verve. Tady je hlavní postavou právě frontman Death Cab Ben Gibbard, který prochází ulicí, jde si svou jasně nastolenou cestou a nikomu nehodlá uhnout. Lidé, které postupně míjí, mají s každým ušlým blokem jiný outfit - začíná se v padesátých letech a končí v ulici přecpané lidmi, zírajícími do svých smartphonů, tedy obrazem tolik typickým pro dnešní dobu.

Kapela kromě festivalových vystoupení nachystala také velké turné. To odstartuje v srpnu v USA a na podzim se přesune do Evropy. Česká republika však ve výčtu zastávek opět chybí.

Tracklist alba "Thank You For Today" je následující: I Dreamt We Spoke Again, Summer Years, Gold Rush, Your Hurricane, When We Drive, Autumn Love, Northern Lights, You Moved Away, Near/Far, 60 & Punk.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY