Zemřel Ralph Santolla, kytarista Death, Deicide a Obituary

06.06.2018 08:34 - Matěj Bílý | foto: polvora.com

Ve věku pouhých 47 let zemřel italsko-americký kytarový virtuóz Ralph Santolla. Za svou bohatou hudební kariéru prošel mnoha zásadními deathmetalovými kapelami jako Obituary, Deicide či Death, výraznou stopu zanechal též v power a heavymetalovém žánru, například coby člen Iced Earth, Millenium či kapely Sebastiana Bacha.

Santolla byl minulý týden převezen do nemocnice poté, co 30. května utrpěl infarkt a upadl do kómatu. Z něho se již neprobral. Původní zprávy hovořící o tom, že výhled na zotavení je "velmi špatný", se naneštěstí potvrdily. Santollova rodina 4. června oznámila, že hudebník bude odpojen od lékařských přístrojů, k čemuž o den později skutečně došlo.

Do hudební historie se Santolla zapsal především snahou skloubit postupy klasické a metalové hudby. Dostatečnou výpovědí o jeho instrumentálních kvalitách se stalo angažmá v legendárních Death, s nimiž v roce 1993 odjel turné a objevil se v klipu písně "The Philosopher". Santollova hra se vyznačovala enormně rychlými a zároveň naprosto čistě přednášenými sóly, které nepostrádaly cit pro melodii.

Pozůstalí oznámili, že Santollovy funkční orgány budou poskytnuty k transplantaci. Věří, že Ralph bude tímto způsobem žít nadále.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY