Debutový singl Harriet Marshall "Paris In June" ovládají zamilované vzpomínky

05.06.2018 15:54 - Dan Hájek | foto: Harriet Marshall

Harriet Marshall je mladá a talentovaná Angličanka, která žije od svých šesti let v Praze, kterou považuje za svůj domov. Sama si skládá hudbu a píše texty. "Hettie mě zaujala barvou hlasu, kde cítím spřízněnost třeba s Heist nebo Lily Allen. Už první dema zněla velmi autenticky a posun více k indie popu písničce strašně sluší," těmito slovy první setkání a spolupráci s Harriet Boris Carloff - pro ni samotnou to pak byla první větší zkušenost s profesionálním natáčením ve studiu.

Námětem písničky jsou okolnosti, které se mohly ve vztahu přihodit, ale ve skutečnosti se nestaly, a dále jakási nejistota, zda ona náklonnost je vlastně vzájemná. Doprovodný klip byl natočen v Praze a v Paříži, kam se Harriet vypravila se svou maminkou a sestrou, které vše nasnímaly a posléze sestříhaly. Samotná Paříž jí prý v mnohém připomínala jejího expřítele a vzpomínky na něj vyplavávaly na povrch na každém rohu. Ve videu se prolínají záběry z pařížské dovolené s dějovou linkou odhalující příběh jedné lásky.

"Na nahrávce se experimentovalo se zvukem, chtěli jsme nějak opepřit a ozvláštnit sound, aby byl rozpoznatelný na první poslech, a tak jsou třeba zpěvy ve slokách nahrány na iPhone," doplňuje ke vzniku sám Boris Carloff. "Paris In June" je sympatický debut, ke kterému vznikl prostý, ale milý videoklip. Sama Harriet Marshall má zatím v plánu jen vydávání singlů. Na desku si tak ještě počkáme, přesto bude stát za to tuto hudebnici sledovat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY