Legendární bluesman Buddy Guy zahraje poprvé v Česku

31.05.2018 12:39 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Jedna z největších žijících bluesových ikon, americký hudebník Buddy Guy, zavítá vůbec poprvé ve své dlouhé kariéře do České republiky, a to v rámci svého turné k nové desce "The Blues Is Alive And Well", která vyjde již 15. června. Na albu, které navazuje na tři roky starý počin "Born To Play Guitar", zazní i spolupráce s Mickem Jaggerem, Keithem Richardsem, Jeffem Beckem a Jamesem Bayem.

Buddy Guy má na kontě osm cen Grammy, nespočet Blues Music Awards a také je členem Rock'n'rollové síně slávy, do níž jej v roce 2005 uvedli Eric Clapton a dnes již zesnulý B.B. King. V žebříčku 100 největších kytaristů všech dob, který vyhlásil americký magazín Rolling Stone, obsadil Buddy Guy třicáté místo. Během své kariéry spolupracoval prakticky se všemi zásadními bluesovými hudebníky, ale i s Jimim Hendrixem, Jimmym Pagem či Jackem Whitem.

Legendární bluesman zahraje se svou kapelou 8. listopadu ve Velkém sálu Lucerny v Praze. Koncert se odehraje v rámci čtvrtého ročníku Bluefestu, za pořadatelství pražské agentury Liver Music ve spolupráci s mezinárodním hudebním festivalem Blues Alive Šumperk. Vstupenky se prodávají exkluzivně v síti Ticketpro. Ceny vstupného jsou od 2 490 do 5 490 Kč za místa k sezení a 1 490 Kč za místa ke stání. Prvních 250 kusů vstupenek ke stání je k dispozici za 1 290 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY