"Creep City" zní přesně dle představ Jakea Shearse

28.05.2018 14:09 - Dan Hájek | foto: Greg Gorman

Letošní rok je pro něj velkým milníkem. Jake Shears již totiž stihl vydat své knižní memoáry "Boys Keep Swinging" a na srpen je pak konečně ohlášen jeho dlouho připravovaný sólový (bezejmenný) debut, který nyní předznamenává singl "Creep City". Fanoušci pauzírujících Scissor Sisters by tedy měli zbystřit.

Jake Shears - Jake Shears
© facebook interpreta
Jake se v mezičase stihl přestěhovat do New Orleans, kde vznikla většina chystané nahrávky (její obal vidíte nalevo). Atmosféra nového bydliště jej inspirovala i při tvorbě jednotlivých skladeb. Máme prý očekávat humor, nadsázku, všechna zlomená srdce, která potkal, a nemálo dechových aranžmá. Ústředním tématem bylo i hledání sebe samotného.

První singl "Creep City" naznačuje, že hudebně nebude výsledek příliš vzdálený zvuku domovské party. Samotné natáčení celé desky zabralo skoro dva roky, během nichž Shears trávil nejenom noci u klavíru a hledal ty správné nápady, bez přebytečných elektronických pomocníků a vylepšení.

Režisér Mac Boucher videoklip vtěsnal do malého kabaretu, kde se odehrávají tři rozlišná vystoupení tanečníků a tanečnic, Jakea a doprovodné skupiny ze tří rozdílných časových úseků historie. Nechybí tedy žádné nablýskané kabaretní klišé ani výstřednost, ale je zde i patrný nadhled a okouzlení z Kentucky.

Eponymní debut Jakea Shearse vyjde v pátek 10. srpna a tracklist by měl mít následující podobu: Introduction, Good Friends, Big Bushy Mustache, Sad Song Backwards, Everything I'll Ever Need, All For What, S.O.B., Creep City, The Bruiser, Clothes Off, Palace In The Sky, Mississippi Delta (I'm Your Man). CD, vinyl a různé sběratelské balíčky můžete již nyní objednávat v jeho oficiálním shopu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY