Billie Eilish a Khalid dokázali v "Lovely" proměnit depresi v krásu

24.05.2018 09:21 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Je jí teprve šestnáct a na svém kontě má jedno EP. I tato nízká čísla ale Billie Eilish stačí k tomu, aby byla aktuálním miláčkem (nejenom) americké alternativní mládeže. Snad za to může její opravdovost a bezprostřednost, s níž se prezentuje na sociálních sítích. Mladým lidem jistě také imponuje svérázný styl oblékání, kterým jde proti notorickému heslu hudebního průmyslu "Muziku prodávej tělem". Ale zanechme rozebírání toho povrchního - náctiletá hudebnice z Los Angeles je především velký talent.

Své kvality prokazuje i v zatím posledním vypuštěném songu "Lovely". Do kupy ho dala společně s dalším čerstvým jménem z USA, dvacetiletým Khalidem. Skladba je považována za první singl z jejího připravovaného debutového alba. Najdete ji ale také na soundtracku seriálu "13 Reasons Why" vedle Seleny Gomez, New Order nebo Years & Years.

Název "Lovely" možná odkazuje k pozitivním emocím, text novinky se ale ve skutečnosti zabývá depresí a neschopností obou interpretů ji překonat. Melancholickou atmosféru doplňuje minimalistické video. Není pochyb, že psychické onemocnění v něm metaforicky zobrazuje právě skleněná kostka, která oba hudebníky izoluje od vnějšího světa. I když na depresi není nic oslavného, Eilish a Khalid z ní dokázali aspoň vytěžit krásu na poslech/pohled.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY