Luis Fonsi už zase řádí v éteru. Po úspěchu "Despacito" dobyl hitparádu s Demi Lovato

26.04.2018 08:30 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Léto na obzoru, takže je třeba vyrobit v rádiu nové "Despacito". Luis Fonsi jeden takový hitový kousek přichystal i pro tuto sezónu. Jmenuje se "Échame la culpa", a aby si úspěch pojistil, přizval si Demi Lovato. To v albovém žebříčku ke změnám na medailových pozicích nedošlo, znovu vyhráli Imagine Dragons.
Luis Fonsi feat. Demi Lovato - Échame la culpa
© facebook interpreta
RÁDIA - V minulých dnech nás zastihlo letní počasí, a tak se dramaturgové začali rozkoukávat, co by mohlo být hitem letošních horkých dní. A protože loňskou sezónu jsme všude slýchali "Despacito", objektem jejich zájmu se stal portorický zpěvák Luis Fonsi, který za tímto absolutním rekordmanem na YouTube stojí. Jeho duet s Demi Lovato "Échame la culpa" rázem poskočil z jedenáctky rovnou na vrchol žebříčku. Vyšel přitom už loni v listopadu a již stihl ovládnout hitparády v mnoha zemích - i když hlavně v Latinské Americe. V rámci Evropy song triumfoval ve Španělsku, Rakousku, Lucembursku, Slovinsku, na Slovensku a nově i u nás.

Další místo k dobru získal Tom Walker. Britský písničkář nás každým týdnem překvapuje vytrvalým vzestupem singlu "Leave A Light On". Dotáhne to až na vrchol? Nyní mu z dvojky chybí přeskočit už jen jediného soka. Na medailové pozice se vrátili Liam Payne a Rita Ora s "For You". Z minulé devítky si polepšili na bronz.

Stále nahoru míří i Justin Timberlake. Se "Say Something" posledně vtrhl do první desítky, načež nyní vybojoval dalších pět pozic a už mu patří číslo pět. Pokud by se skladba, v níž hostuje písničkář Chris Stapleton, dostala až na vrchol, byla by to při jejím docela odvážném zvuku v našich rádiích revoluce.

Nově se do první desítky probojoval Alan Walker s "All Falls Down", který si vyšlápl na osmičku. Rovněž Lost Frequencies je s "Crazy" nováčkem elitní společnosti. Nutno však dodat, že oba elektronické projekty už v našem éteru slavily velké úspěchy se svými předchozími singly.

Z novinek si žádná nenašla cestu do první poloviny žebříčku, takže nejlépe je na tom třiapadesátý Xindl X s očekávanou letní hitovkou "Byznys". Také irští Kodaline se vměstnali do šesté desítky, s "Follow You Fire" bodují jako šestapadesátí nejhranější. A zmínku si zaslouží ještě Robin Schulz, který s "I Believe I'm Fine" startuje na devětapadesátce.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Luis Fonsi & Demi Lovato - Échame la culpa
  2. Tom Walker - Leave A Light On
  3. Liam Payne feat. Rita Ora - For You
  4. Rudimental feat. Jess Glynne, Macklemore & Dan Caplen - These Days
  5. Justin Timberlake feat. Chris Stapleton - Say Something
  6. Kryštof - Zůstaň tu se mnou (Za sny)
  7. Chinaski - Potkal jsem tě po letech
  8. Alan Walker & Noah Cyrus & Digital Farm Animals - All Falls Down
  9. G-Eazy feat. Halsey - Him & I
  10. Lost Frequencies & Zonderling - Crazy

Imagine Dragons - Evolve
© facebook interpreta
ALBA - Albová hitparáda neregistruje na špičce mnoho změn. První trojice je dokonce úplně stejná jako před týdnem. Imagine Dragons ještě těží z úspěchu pražského koncertu, takže na "Evolve" znovu nikdo ze soupeřů nevyzrál. Ed Sheeran se s "Divide" stal takovou stálicí, že žádnou zvýšenou pozornost kolem své osoby ani nepotřebuje, fanoušci se zkrátka k jeho muzice vracejí sami od sebe. Obhajoba stříbra budiž toho důkazem. A Ektor zase reprezentuje současný zájem o domácí hiphopovou scénu. S albem "Alfa" si pohlídal bronz.

Ani další pozice první desítky nezasáhlo žádné velké zemětřesení. Jen Dua Lipa na pátém místě vystřelila směrem vzhůru radikálně, minule totiž chyběla v první stovce. Za překvapení lze považovat informaci, že se v Top 10 udrželi 30 Seconds To Mars. Jejich pražský koncert totiž sklidil takovou kritiku, že to mohlo klidně odnést i album "America". To ale ztratilo jen tři příčky a bere pěknou sedmičku.

Z novinek vypíchněme tu na čtyřicátém devátém postavení. Petra Hapková totiž přezpívala písně svého otce Petra Hapky a umístila je na desku "Hapková zpívá Hapku - Kdo jinej než já". Pětaosmdesátá příčka připadla folkové skupině AG Flek. Ta vydala novou desku po osmnácti letech a jmenuje se "Podnohama Zem".

Top 10 - alba:
  1. Imagine Dragons - Evolve
  2. Ed Sheeran - ÷ (Divide)
  3. Ektor - Alfa
  4. Barbora Poláková - ZE.MĚ
  5. Dua Lipa - Dua Lipa
  6. Marpo - Dead Man Walking
  7. 30 Seconds To Mars - America
  8. Čechomor - Nadechnutí
  9. Doctor P.P. - Levák
  10. ▲ ČF/Neumann - Symfonie č. 9, Novosvětská, Te Deum

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 16. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY