V září vyjde album dosud nevydaných Princových nahrávek

24.04.2018 19:27 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Minulý týden, dva dny před druhým výročím úmrtí amerického zpěváka a kulturní ikony Prince, spustila společnost, která jeho dědictví spravuje, dvě webové stránky. Ta první je detailní zpěvákovou diskografií, která kromě videí a fotografií obsahuje také úryvky z recenzí a odborné komentáře. Druhým webem je pak Princ2Me, který by měl být prostorem pro fanoušky, kde mohou sdílet vzpomínky a vlastní názory na tohoto umělce.

O pár dní později byla vydána dosud neznámá - starší - verze Princovy hitovky "Nothing Compares 2 U", kterou proslavila zpěvačka Sinéad O'Connor. Skladbu doprovodilo dobové video ze zkoušek. Pokud jde o píseň samotnou, až na saxofonové party a doprovodné vokály ji nahrál Prince sám. Uvedený klip naleznete pod článkem.

Uvolnění této skladby bylo prvním krokem k vydání prvního alba Princova nevydaného materiálu. To by mělo vyjít 28. září, o jeho obsahu se zatím mnoho neví. Podle vyjádření Troye Cartera, jednoho ze správců muzikantovy pozůstalosti, by se však mělo jednat o "komplexní kus hudby", tedy nikoliv o náhodně sebrané kousky z Princova archivu. Výsledek také bude časově velmi specifický. Hudebníkův archiv obsahuje stovky hodin dosud neslyšených věcí, dá se tedy předpokládat, že nezůstane pouze u jedné desky. A jak Carter poznamenal, "proces procházení archivu stále běží a my stále objevujeme nové a nové věci".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY