TvMiniUni vydává třetí CD písní ze svého pořadu "Mezi hvězdami" za účasti první ligy domácího popu

24.04.2018 09:21 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Dětské publikum bývá nejvděčnější, ale také nejkritičtější. A právě na něj cílí televizní projekt TvMiniUni. Ten vydává již třetí díl s písničkami ze jmenovaného pořadu pod názvem "Písničky TvMiniUni 3: Mezi hvězdami". Vůbec poprvé zde kromě postav z televizní série dostávají prostor opravdové hvězdy domácí populární scény, například Barbora Poláková, Aneta Langerová, Vojta Dyk, Klára Vytisková, Lenka Dusilová, Xindl X nebo Márdi. Aktuální třetí pokračování navazuje na úspěch předchozích alb Písniček TvMiniUni: "Flegyho výběr" (2014) a "Bóďův maglajz" (2015).

TvMiniUni - Mezi hvězdami
© facebook interpreta
"Producent a autor hudby Dušan Neuwerth mě do písniček pro TvMiniUni zatáhnul, protože jsem o trochu míň horší zpěvák než on. Získal mě úplně jednoduchým způsobem: prostě zavolal a řekl: 'Přijeď!' Já jsem to potom jen trochu upravil a nazpíval," uvedl s úsměvem Michal Márdi Mareda z Vypsané FiXy. "Písničky pro děti musí být pro děti a ne pro dospělé, ale dospělí si musí myslet, že je to tak trochu i pro ně, protože děti nemají peníze." S dětmi má osobní zkušenosti i Vojta Dyk: "Tvorba pro děti je pro mě každodenní práce, ráno začínám svačinou, pokračuji snahou vytvořit dětem hezkej den, až skončím u toho, že bych jim chtěl pomoct vytvořit hezkej život. No, a k tomu patří i TvMiniUni." I děti Kláry Vytiskové (na snímku) sledují TvMiniUni: "Inteligentní humor, skvělé texty, super hudba, to všechno má TvMiniUni a moje holky to milují."

Autorsky se na albu podíleli Jiří Hradil, Marek Doubrava, Jan Maxián, Beata Hlavenková, David Hlaváč, Dušan Neuwerth, Ondřej Čermák, Filip Nebřenský a další. S texty si poradili scenáristé a spoluautoři pořadu Janek Jirků, Natálie Preslová, Helena Kebrtová, Jan Hanzlík, Richard Malatinský, Zdeněk Jecelín, Martin Kolář a Zita Morávková.

TvMiniUni je zábavně vzdělávací pořad s písničkami pro děti od čtyř let, který odstartoval na dětském programu České televize ČT :D v září 2013. Režisérem a spoluautorem pořadu je Janek Jirků, bývalý umělecký šéf divadla Minor a autor mnoha dětských divadelních představení, jenž ve spolupráci s výtvarníkem Hynkem Dřízhalem vytvořil z originálních loutek veselý televizní tým. Album "Písničky TvMiniUni 3: Mezi hvězdami" vydal Supraphon ve spolupráci s Českou televizí a společností Evolution Films již v pátek 20. dubna 2018 na CD i v digitálních formátech.

Tracklist alba je následující: Klára Vytisková - Proč si lidi hrají, Strašidelný song, Souboj pirátů, Yetti, Barbora Poláková - Poklad parádnic, O princezně Rózce a princi Josífkovi, Halekačka o medu, Robosong, Aneta Langerová - Náladová, O přitažlivosti, O zakletých princeznách, Vojtěch Dyk - Co je to láska, Kam padají hvězdy?, Chobotnice, Michal Márdi Mareda - Nehoda, Popelářské blues, Droga, Lenka Dusilová - Zelená, Beaufortova stupnice, Zmrzlinář, Xindl X - Ukolébavka, která se vám jen zdá.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY