Billie Joe Armstrong z Green Day servíruje povedené EP svého nového projektu The Longshot

18.04.2018 16:30 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Dobrého nenáročného punkrocku není nikdy dost. Bylo proto příjemné, když se zčistajasna zjevilo debutové EP nového projektu frontmana Green Day Billieho Joea Armstronga. Navíc s tím, že je v přípravě i plnohodnotné album. A pokud bude takové jako tři skladby na ípíčku, máme se na co těšit.
8/10

The Longshot - The Longshot EP

Skladby: Love Is For Losers, Taxi Driver, Chasing A Ghost
Vydáno: 12.4.2018
Celkový čas: 8 minut
Vydavatel: The Longshot

Už to budou skoro dva roky, co punkrockeři Green Day vydali svou poslední řadovku "Revolution Radio". Logicky její vydání doprovodili i světovým turné, které se zastavilo i v Praze. A i když je koncertování po celé zeměkouli jistě náročné a vyžaduje vydatný odpočinek, Billie Joe Armstrong očividně odpočívá aktivně.

V pauze stačil dát dohromady nový punkrockový projekt The Longshot. O samotné podobě kapely se nic moc neví, jistoty jsou vlastně dvě: Armstrong a teritorium, na kterém se hudba pohybuje, tedy průzračný, punkem šmrncnutý rock'n'roll, který možná neoslní progresí a hudební genialitou, ale příjemně potěší svým nekomplikovaným a nadšeným přístupem. Všechno to dokazují první tři skladby, které Armstrong & spol. zveřejnili ve čtvrtek 12. dubna. "Taxi Driver", "Love Is For Losers" a "Chasing A Ghost" znějí tak, jak bychom chtěli, aby Green Day zase zněli. Mají tah na branku i optimistické a nekýčovité melodie.

Debutové album The Longshot můžeme očekávat ještě letos. Mělo by se jmenovat "Love Is For Losers" (na EP máme tedy tu čest s titulním singlem). Kdy však vyjde, to zveřejněno zatím nebylo. Jestli ale bude pokračovat v cestě, kterou mu vyšlapalo toto EP, bude rozhodně stát za to.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY