REC.stage znovu recykluje hudební objevy. Přihlaste svou kapelu!

03.04.2018 16:02 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Víte, co spojuje Thoma Artwaye, Pekaře, Davida Stypku a Pokáče? Všichni spojili začátek své festivalové hudební kariéry s REC.stage a do roka se stali objevy hlavních českých hudebních anket. Letos opět vyrazí REC.stage s podporou online magazínu Samosebou.cz na Colours of Ostrava, Rock for People, Sázavafest a Sweetsen fest, aby festivalovému publiku představila nové tváře.

Chceš být u toho a stát se součástí oficiálních programů všech čtyř festivalů?

Přihlas se jednoduše online

Cesta na REC.stage začíná online přihláškou. Přihlašování probíhá od 1. do 25. dubna 2018, podmínkou je vložit do přihlášky odkaz na vlastní hudební video, ideálně s vlastní tvorbou, ne coverem. Ze všech přihlášených interpretů vyberou pořadatelé festivalů a české hudebními portály devět finalistů.

Získej hlasy fanoušků

Hlasovat může každý online, a to v průběhu května. Pro hlasující fanoušky připravil Čistý festival společně se Samosebou.cz úžasnou motivaci! Rozdají přes 200 vstupenek na čisté festivaly! Letos navíc každý z devíti finalistů získá ambasadora - festival nebo hudební portál, který podpoří interpreta u svých fanoušků. Pro finalisty je navíc ve spolupráci s Bandzone připraveno na 17. května překvapení - unikátní společný koncert v Jack Daniel's Musician Factory v Praze!

Staň se hvězdou s kontraktem Tři interpreti s nejvíce hlasy fanoušků získají možnost odehrát koncert v prime-time REC.stage na čtyřech hudebních festivalech: Colours of Ostrava, Rock for People, Sázavafest a Sweetsen fest. Navíc každý z nich získá kontrakt s honorářem 30 000 korun! Pro ostatní finalisty je připravena nabídka na vystoupení ve zbývajícím programu a vstup na festivaly. Podmínkou vystoupení je použití recyklovaného hudebního nástroje.

REC.stage je český festivalový unikát. REC.stage najdete výhradně na festivalech, které jsou součástí projektu Čistý festival. Právě díky projektu Čistý festival možné na letních open-airech třídit odpady již jedenáct let. Právě proto je REC.stage spojena s recyklovanými hudebními nástroji. Akustická buskingová scéna v designu newyorské ulice bude letos součástí oficiálních programů všech čtyř festivalů.

Podmínkou pro vystoupení na REC.stage je využití alespoň jednoho hudebního nástroje recyklovaného z použitých obalů a materiálů. Některé kapely berou tuto podmínku smrtelně vážně, například předloňští vítězové hlasování Cocaine Party vyrobili strunný nástroj z plechu na pečení, loňští favorité hlasujících fanoušků Snap Call recyklovali kytaru z plechové krabice. Většina interpretů si vyrábí recyklované nástroje v REC.workshopu, který se scénou přímo sousedí.

Druhou možností, jak předvést na festivalech vlastní show, je využít buskingový čas mimo oficiální program scény. Na všech festivalech má REC.stage vyčleněn programový blok, kdy na připravenou nástrojovou aparaturu může vstoupit úplně každý. Podmínka buskingového vystoupení je znovu jednoduchá - použít při hraní recyklovaný hudební nástroj vyrobený v REC.workshopu, který se nachází hned vedle scény! Také tímto způsobem REC.stage recyklovala spoustu nových kapel. A hlavně spousta návštěvníků festivalů zjistila, že jim to na scéně docela jde. Tak se třeba právě s nimi potkáte jako s headlinery!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY