Roztančená dlouhohrající placka od Nea

03.01.2003 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Neo je český DJ a producent, podepsal se například pod poslední album Jirky Korna "Tep". Na svém dlouhohrajícím debutu "Nobody Faq With Jesus" představuje hudbu mnoha tváří, více vyzrazuje naše dnešní recenze.
5/10

Neo - Nobody Faq With Jesus

Skladby: Intro, Beautiful Girl (with Beautiful Boy), I'm Still In Luv With U (with Pat Fulgoni), Luvers, Program, All Of My Life, Luv Is Not Enough?! (with Sonya Doya), Luv I Feel U (with Dara Rolins), Cummin' Hard (with Edo), Pale Pro Buter (Back 4 More) (with José With Arpat), Nobody Faq With Jesus, Hormon Shot (with Hormon Boy), Tell Me (with Dara Rolins), Flyin' Again (with Big J.)
Celkový čas: 79:57
Neo, to není ten superpřemožitel a hrdina filmu "Matrix", jehož dvě pokračování nás čekají v letošním roce, možná se jen tímto jménem inspiroval, ale je to český DJ a producent. Významně se třeba podílel na posledním albu Jirky Korna "Tep". Na jeho debut se tedy čekalo a mnoho fandů bylo zvědavo, s čím že to přijde. Na desce "Nobody Faq With Jesus" hostuje mnoho hostů, velkým lákadlem třeba může být Dara Rolins. Neo ve své hudbě kombinuje prvky houseu, funky a latiny, to jsou hlavní témata jeho tanečního probublávání. Bez tří sekund osmdesát minut trvající stříbrný kotouč chvíli skvěle baví, chvilku až nadmíru nudí, čeho je moc, toho se nemá cenu přejídat.

Neo vsutku natočil dlouhou desku a nebránil se mnoha vokálům, na které si pozval mnoho hostů. Ve skladbách "Luv I Feel 4 U" a "Tell Me" hostuje Dara Rolins a je to hodně podobné tomu, co tato diva tanečních parketů vyváděla s DJem Tvyksem. Sedí to k jejímu hlasu a dobře do šlape v tempech, které tentokráte nasadil Neo. "Beautiful Girl" v podání Beautiful Boye je vydařeným začátkem desky, po nic neříkajícím čtrnáct sekund trvajícím intru. Další vydařenou vokální kompozicí je "Luv Is Not Enought?!", kterou napěla Sonya Doya. Neo se však nebrání ani instrumentálním kouskům, jako jsou "Program" nebo lehká pobrukovačka v podání Nea "All Of My Life". "Program" s živými perkusemi a lehce latino kytarovou linkou a píšťalkami je podařená taškařice, škoda jen, že mi to dost připomíná výplody fantazie někoho jiného. V tomto případě mi na um přišel poslední mixovaný dvojdiskový set mistra černých desek v magickém tanečním tempu Carl Cox (mám na mysli "Global"). Titulní "Nobody Faq With Jesus" je trefou do černého, skvěle šlapající track, který vás lapí hned při prvním poslechu, je zde hodně progresivních zvuků, které se mi líbí.

Celým albem skvěle tepe živá basa Jana Jakubce. Trubky, smyčce, klávesy, to je jen hrubý výčet toho, co při nahrávání Neo využil. Nebylo to tedy jen věcí ovládání chytrých mašinek, které vše udělají za vás. Proto má toto album povedený reálný zvuk, není to jen čistě třeba techno umělotina, mnoho příjemně houpavých melodií roztančí a nenechají vás jen sedět někde v rohu.

Neo na své desce přinesl kus poctivé práce, jen možná trochu přehnal délku celé nahrávky. Chvilkami je to skvělá zábava, tancovačka a chvilku si říkáte, jo tohle už jsem dnes jednou slyšel a nějak mě to moc nebere. Slabších momentů je méně, ale přeci jen kazí dojem z celku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY