Jan P. Muchow s The Antagonists zahraje v Divadle Archa

08.03.2018 08:07 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jan P. Muchow v loňském roce na festivalu Soundtrack poprvé představil koncertní program, který připravil spolu s výraznými osobnostmi české hudební scény. Muchow, autor filmové hudby k více než třiceti celovečerním filmům, jako protagonista, podporován šesticí antagonistů: Ema Brabcová (Luno, Khoiba), Václav Havelka (Please The Trees), Marek Doubrava (Hm..., ex Tata Bojs), Jan Janečka (Southpaw, Republic Of Two, Luno), Marie Dorazilová (PKF - Pražská filharmonie, Krása Quartet) a Jenovéfa Boková.

JPM & The Antagonists v doprovodu komorního smyčcového tělesa zahrají původní autorská hudební témata a písně z českých i zahraničních filmů, které za posledních dvacet let Muchow zkomponoval. Bude to jedinečná možnost slyšet v živém provedení např. skladby "Lucky Boy" (film "Samotáři"), temnou baladu "Lay Down" ("Ve stínu"), "Cowboy Of The River" ("Teorie tygra") nebo westernovskou "Out Of Shadows" z polského filmu "Yuma". A nejen tyto, ale i tvorbu z filmů: "Normal", "Grandhotel", "Václav", "Jedna ruka netleská", "Muži v naději", "My2", "Krásno" a dalších.

Jan P. Muchow se díky roli ve filmu "Šeptej" stal symbolem jedné generace. Jako člen skupiny The Ecstasy Of Saint Theresa zase psal historii české hudby, když se svou kapelou vydával desky u anglického vydavatelství a bodoval v anglické hitparádě. Jejich klipy rotovaly na MTV, EOST nahrávali s legendárním DJ Johnem Peelem pro BBC. Později se Muchow stal vyhledávaným hudebním producentem (Kryštof, Načeva, Barbora Poláková, Charlie Straight, Anna K., Priessnitz, Tata Bojs, Lake Malawi a další). Singl "English Summer Rain" anglické skupiny Placebo obsahuje Muchowův remix. Jako člen skupiny Umakart stál za comebackem Václava Neckáře, pro kterého s kolegy napsal skladbu "Půlnoční". A roce 1996 zkomponoval poprvé hudbu pro celovečerní film.

Za svoji filmovou tvorbu byl celkem devětkrát nominován na Českého lva za nejlepší hudbu a čtyřikrát z toho si cenu odnesl. Mimo to byl za filmovou hudbu oceněn i Cenou české filmové kritiky a Slovenskou filmovou akademií cenou Slnko v sieti. V tomto ohledu je výrazně nejúspěšnější současný tuzemský skladatel filmové hudby a 20. května v divadle Archa bude tedy výjimečná příležitost se, slovy autora, podívat na hudbu a poslechnout filmy. Prvních dvě stě vstupenek stojí 490 Kč, další 550 Kč, na místě pak 590 Kč. Předprodej probíhá na GoOut a v Divadle Archa.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY