Co nového je v číslech a tématech největší tuzemské hudební databáze XPlaylist, která si pod logo píše fanouškovská?

04.03.2018 13:36 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Co vyplývá z názorů fanoušků pohybujících se na XPlaylistu v době, kdy by měly rašit břízy? Nejhodnocenějším albem je "Wrong Creatures" od Američanů Black Rebel Motorcycle Club. "B.R.M.C. se ani na novém albu nikam neposouvají. V tomto případě to však není na škodu. To, co většina dnešních mladých kapel postrádá, totiž už dávno mají - svůj vlastní zvuk. Ten je již nějakou dobu jasně definovaný a lehce rozpoznatelný. Letos k tomu akorát přibyla trochu temnější stránka, načerpaná ze životních zkušeností posledních měsíců a let. 'Wrong Creatures' ukazuje, že i rock může být stále okouzlující a svěží," uzavírá recenzi Musicserver, největší hudební web u nás.

A nejlepší deska? "Alive In New Light" od oblíbeného interpreta schovávajícího se pod přezdívkou IAMX. Stříbro hájí nestárnoucí Joe Satriani s nahrávkou "What Happens Next". "Oproti předchozímu albu 'Shockwave Supernova' Joe Satriani poněkud přitvrdil. Možná je to i tím, že má tentokrát za sebou skutečně hvězdnou rytmiku. Chad Smith i Glenn Hughes jsou mistři svého řemesla. Výsledná deska je proto víc o hraní dynamické muziky než o možná až únavném vršení tónu na tón. V rámci svých možností a schopností tady Satriani v podstatě písničkaří," uvádí v recenzi Musicserver. Albem nejhorším je "Defy" od posthardcorových Of Mice & Men, kdo by to byl řekl?

Pokud máte rádi soutěže o dobrou hudbu, můžete vyhrát CD Xaviera Baumaxy nebo skupin Mydy Rabycad a Čankišou. V sekci Ankety hlasujte o největším dojáku skupiny Coldplay - je jím "Don't Panic" nebo "Hurts Like A Heaven"?

Na XPlaylistu najdete na 68 500 alb, 14 300 kapel a 3 300 recenzí. Uživatelů je více než 12 900 a přidat se můžete i vy, pokud již nehodnotíte a nekomentujete pod heslem "Fanoušci sobě!"


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY