Poletíme? vystoupí v pražské Akropoli. Slibují smích, tanec i mrazení v zádech

05.03.2018 15:00 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Pražský Palác Akropolis bude v sobotu 10. března patřit turbošansonu. Vystoupí zde skupina Poletíme?, která ve své tvorbě sází hlavně na humor, nadsázku a přímočarost. Zatím má na kontě čtyři desky a právě to nejlepší z nich nabídne i na koncertě. Začátek je naplánován na sedmou hodinu večerní.

Poletíme? se snaží odlehčenou formou vyprávět o složitých nebo smutných věcech, jejich písně přesto disponují veselou náladou i svižnou rytmikou. "Na koncertech se budete smát, tančit, nebo vám přeběhne mráz po zádech, to když v písni pojmenují váš problém. S Poletíme? se rozhodně nudit nebudete, což mohou potvrdit jak návštěvníci klubů, tak festivalů United Islands, Colours of Ostrava, Jam Rock, Rock for People, Trutnov a dalších," lákají pořadatelé.

Kapelníkem, hráčem na banjo, zpěvákem i textařem zároveň je brněnský výtvarník Rudolf Brančovský. Vznik formace se datuje do roku 2007, kromě čtyř alb, z nichž poslední je "Turbošanson" z roku 2014, si zmínku zaslouží i její parodie. Píseň "Klaus ukradl propisku" odkazovala ke známému incidentu bývalého českého prezidenta, rovněž téma skladby "Brněnský orloj" jasně vystihuje její název.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY