Vlasta Redl s kapelou zahraje v Lucerna Music Baru

19.02.2018 17:28 - Tomáš Rozkovec | foto: facebook interpreta

Moravský bard, muzikant tělem i duší Vlasta Redl vystoupí se svou kapelou v neděli 4. března v pražském Lucerna Music Baru.

O Redlovi lze napsat, že je muzikálním všeumělem. Pro široké žánrové rozkročení lze jeho produkci jen velmi těžko zaškatulkovat. Pohybuje se od poeticky pojatého folku přes rock až po folklór, vždy s určitým progresivním vyzněním. Typické pro něj jsou chytré, mnohdy až filozofické texty, v nichž příběh vyústí ve vtipnou či poučnou pointu.

Jako autor se začal prosazovat coby člen skupiny AG Flek, kde na albech "Dohrála hudba (+1)" (1989) či "Tramtárie" (1991) zanechal nesmazatelný otisk. Po rozpadu souboru začal vydávat svoji tvorbu jen pod svým jménem. Tituly "Na výletě" (1990), Staré pecky (1992), "O kolo zpět" (1997) či "Každý den jinak" (1998) se řadí mezi skvělé nahrávky devadesátých let. Legendární se stala fúze tehdejšího AG Fleku s folklórním Hradišťanem Jiřího Pavlici, jež vyústila v desku oceněnou nakonec i cenou Gramy (1994) coby album roku. Redl je též známý svým účinkováním v triu s písničkáři Jaroslavem Samsonem Lenkem a Slávkem Janouškem. Jeho zatím posledním studiovým počinem jsou "Dopisy z květin" (2004) a netrpělivě se čeká na slíbenou novinku, která snad vyjde v letošním roce.

Tento neotřelý a originální umělec má na svém kontě řadu hitů a některé z jeho písní už zcela zlidověly. Na jeho koncertech často nechybí "Sbohem galánečko", "Večer křupavých srdíček", "Rehradice", "Hrála mi Julii", "Jak vlastně vypadáš" či "Letiště". Ale i kdyby náhodou tentokrát žádná z písní nezazněla, pak Redlův repertoár je natolik široký, že jistě uspokojí nejednoho návštěvníka avizovaného koncertu. Jeho začátek je naplánován na 18 hodin a předskokany Redlovi budou Vojta Lavička s kapelou a skupina Mensfield.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY