Peter Cmorik na EP "Životom" naznačuje silný potenciál vznikající stejnojmenné desky

07.02.2018 15:00 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Peter Cmorik se svým bandem přináší várku nových písní na EP "Životom". Má to být první lákadlo k nové desce, která bude letos následovat. Cmorik na ípíčku znovu dokazuje své kvality a také nabízí postup, který není zatím na tuzemské scéně zvykem.
6/10

Peter Cmorik band - Životom

Skladby: Spolu zostarnúť, Taká ako ty, Znova as znova, To si musíš prejsť sám
Vydáno: 28.01.2018
Celkový čas: 14:04
Vydavatel: Peter Cmorik band

V České republice se Peter Cmorik prezentoval ve filmu "Muzzikanti" a je známý také ze spolupráce s Ondřejem Brzobohatým. Na Slovensku prorazil díky SuperStar, kde dokázal, že je interpretem, který už tehdy byl přes svou mladost dostatečně vyzrálý a schopný si vyšlapat vlastní cestičku na popovém poli. Samozřejmě že doba se posunula a také trendy jsou malinko někde jinde. Je to slyšet ze zvuku nahrávek Cmorikova bandu i ze systému, který zpěvák zvolil v souvislosti s letošním vydáním nové desky. Před tím chce nejprve představit tři EP, na která umístí tři až čtyři skladby, a ty potom poslepuje na výsledné album, které ponese stejný název jako první EP, tedy "Životom".

Zatím poslední řadovou desku "...o Tebe" vydal v roce 2013. Novinka se nese v moderním duchu, který ale nepostrádá typický Cmorikův rukopis. Trošku překvapivě je jako otvírák zvolena silná balada "Spolu zostarnúť", produkovaná Peterem Bičem. Následuje aktuální singl "Taká ako Ty", nesoucí v sobě tanečnější rytmus a malinko lehčí text s rádiovými ambicemi. Druhou polovinu EP je potřeba víc naposlouchat. Není možné napsat, že by další dvě skladby byly o něco slabší, to určitě ne, jen pod kůži zalézají o něco pomaleji. Cmorik je natolik talentovaný skladatel, zpěvák a muzikant (do budoucna možná i textař), že je důvod těšit se na další nové nahrávky, potažmo celou desku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY