The Damned se po deseti letech vrací s novým albem a přidávají futuristický videoklip

01.02.2018 11:38 - Jiří V. Matýsek | foto: The Damned

The Damned, kapela, která patří k legendám ostrovního punku a později se stala jedním z určujících spolků pro subžánr goth-punk, se vrací. Po deseti letech od alba "So, Who's Paranoic" připravila na letošní rok novou kolekci skladeb. Její jedenáctá studiovka ponese název "Evil Spirits" a vyjde 13. dubna.

Do sestavy se vrátil basák Paul Gray, který se skupinou hrál na deskách "Black Album" a "Strawberries." Zvuk alba se tedy ponese v tomto duchu. "Záměrně jsme desku točili v retro stylu," uvedl kytarista Captain Sensible. "Na těch starých deskách ze sedmdesátých let je něco úžasného v tom, jak to zní: rock, glam, punkové nahrávky, všechno to zní prostě skvěle." O produkci se postaral Tony Visconti, který spolupracoval s Davidem Bowiem (mimo jiné na oceňovaném posledním albu "Blackstar"), s U2, Iggym Popem nebo Thin Lizzy.

Prvním singlem se stala skladba "Standing At the Edge Of Tommorow", kterou doprovází hýřivě barevný futuristický videoklip. Sama píseň skutečně zní tak, jak kapela slibuje. Je to příjemně svižné retro, které jako by vypadlo ze zlaté post-punkové/gothic-punkové éry.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY