Lenny Kravitz představí na červnovém koncertu v O2 areně nové album

22.01.2018 20:51 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Lenny Kravitz oznámil termíny nadcházejícího letního evropského turné v roce 2018. Jeho součástí je i vystoupení v Praze. To se uskuteční 2. června 2018 v pražské O2 areně. Vstupenky v cenovém rozmezí 1 290 - 1 790 Kč budou od 26. ledna k mání v síti Ticketportal. Koncertní turné bude na podporu nového alba, které vyjde ještě v průběhu jara.

Lenny Kravitz je považován za jednoho z prominentních rockových hudebníků naší doby, který překračuje žánr, styl, rasu i třídu. Během své dvacetileté hudební kariéry se Kravitz, který našel zalíbení ve vlivech soulu, funku a rocku šedesátých a sedmdesátých let, proslavil jako talentovaný skladatel, producent a multiinstrumentalista. Vydal deset studiových alb, kterých se po celém světě prodalo přes 38 milionů kusů. Získal čtyři po sobě jdoucí ceny Grammy a zároveň je držitelem rekordu jako nejčastěji oceňovaný umělec v kategorii Nejlepší mužský rockový pěvecký výkon.

Hudební úspěchy a jeho všestrannost mu umožnily proniknout i mimo rámec hudebního průmyslu. Lenny Kravitz se objevil v kritikou kladně přijatém filmu "Precious", ve dvou dílech kasovního trháku "Hunger Games" nebo ve snímku "Komorník", který režíroval Lee Daniels. Kromě hudby a účinkování ve filmu se Kravitz od roku 2003 věnuje své kreativní firmě Kravitz Design Inc, která poskytuje obchodní a rezidenční služby v oblasti designu, vývoje produktů a značek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY