Between The Buried And Me ohlásili nové album. Bude mít dvě části.

20.01.2018 18:42 - Matěj Kostruh | foto: facebook interpreta

Úspěšná prog-metalová stálice Between The Buried And Me přišla na svém facebookovém profilu s oznámením, které je koncentrací hned několika senzačních novinek. První z nich je zpráva, že Američané podepsali spolupráci s renomovaným nahrávacím labelem Sumerian Records, sdružujícím ambiciózní metalové projekty mladých, inovativních žánrů. Skupina dále zveřejnila zastávky nového severoamerického turné se spřízněnými jmény The Dear Hunter a Leprous. To vše ale ve spojitosti s jednou jedinou věcí: BTBAM představili novou studiovou nahrávku.

Tedy alespoň její název, datum vydání a hlavně to, že se bude jednat o desku rozdělenou na dvě části. "Automata" (respektive její první část) vyjde 9. března a bude obsahovat šest skladeb. Druhá část je poté nachystaná na léto tohoto roku. Zpěvák skupiny Tommy Giles Rogers komentuje novinku mimo jiné v následujících větách: "Rozhodli jsme se vydat nové album na dvě části. Naše hudba je hodně zhuštěná a alba dost dlouhá, takže bychom chtěli posluchačům nabídnout dva samostatné momenty, do kterých se mohou letos ponořit, a naplno tak prozkoumat hudbu, do níž jsme vložili celou naši bytost."

Zpěvákova slova zní vskutku slibně a vše naznačuje tomu, že by mohlo jít o další epické dílo. Skupina by takto výrazově navázala na svůj poslední řadový počin "Coma Ecliptic". Kritikou opěvovaný koncepční opus představuje progresivní art-rockovou operu a dosavadní vrchol v diskografii souboru. To, že by "Automata" byla opět výpravná a tematická, by si jistě mnozí fanoušci přáli, protože je to forma, v jaké jsou Between The Buried And Me rozhodně nejpřesvědčivější.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY