U2 ohlásili "Experience + Innocence Tour", Českou republiku znovu vynechají

17.01.2018 11:07 - Josef Martínek | foto: therockrevival.com

Irští rockeři U2 v posledních letech koncertují ostošest. V roce 2015 absolvovali rozsáhlou šňůru "Innocence + Experience Tour", na kterou nyní navážou sérií vystoupení s podobným názvem, jen v opačném gardu - "Experience + Innocence Tour". V mezidobí stihli i loňské turné k oslavám třiceti let desky "The Joshua Tree". Na Českou republiku si ale Bono & spol. ani v jednom případě nevzpomněli.

Také tentokrát bude pro Čechy nejschůdnější zajet si na skupinu do Německa. U2 vystoupí 31. srpna v berlínské Mercedes-Benz Areně, 4. září navštíví kolínskou Lanxess Arenu. K našim sousedům se pak vrátí ještě 3. října, kdy potěší fanoušky v Barclaycard Areně v Hamburku. Všechny termíny najdete na webu kapely.

Název turné odkazuje k posledním dvěma deskám legendární formace. "Songs Of Innocence" vyšla v roce 2014 překvapivou formou, když ji do svých zařízení dostali zdarma všichni uživatelé přístrojů společnosti Apple. Nástupce "Songs Of Experience" je k poslechu od loňského prosince. Album mohlo vyjít již o něco dříve, skupina však materiál přepracovala poté, co se americkým prezidentem stal Donald Trump.

Dosud jediný koncert v České republice U2 odehráli v roce 1997. Památné vystoupení na pražském Strahově tehdy navštívilo osmdesát tisíc fanoušků.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY