Zpěvačka The Cranberries Dolores O'Riordan zemřela ve věku pouhých 46 let

15.01.2018 18:46 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Šokující zpráva přichází z Londýna. Ve věku pouhých šestačtyřiceti let zemřela zpěvačka a hlavní postava irské kapely The Cranberries Dolores O'Riordan. Informaci poskytla její PR agentura a irská státní televize RTE. Bližší informace ohledně příčiny smrti zatím nejsou známé.

Podle informací byla O'Riordan v Londýně ve studiu na krátké nahrávací session. Rodina je prý šokující zprávou zdrcena a žádá veřejnost o soukromí. Zpěvačka měla zdravotní problémy již během loňského roku, kdy skupina musela zrušit turné k poslední nahrávce "Something Else", na které předělala své hity do nového kabátu. Poslední koncerty proběhly v květnu, od té doby však nebyly potvrzené další termíny.

The Cranberries se dali dohromady v roce 1989. Hned s první deskou "Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?" v roce 1993 přišel masivní úspěch, především díky hitům "Dreams" a "Linger". Ten potvrdila druhá studiovka "No Need To Argue" a s ní další hity "Zombie" a "Ode To My Family". Celkem kapele vyšlo sedm studiových alb. Během pauzy formace rodačka z Limericku vydala i dvě sólové desky "Are You Listening?" (2007) a "No Baggage" (2009).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY