Miley Cyrus na "Younger Now" vsadila na tradiční country a folk

07.01.2018 13:30 - Tomáš Navrátil | foto: facebook interpreta

Miley Cyrus patří mezi hudební chameleony. Každá její nová éra je úplným opakem té předešlé. Hanna Montana je dávno zapomenuta a pověst neurvalé a laciné prostitutky míří podobným směrem. Nyní je Miley šťastná a na "Younger Now" nás zve na sluníčkovou jízdu po barevné duze. A tentokrát tu drogy žádnou roli nehrají.
5/10

Miley Cyrus - Younger Now

Skladby: Younger Now, Malibu, Rainbowland (feat. Dolly Parton), Week Without You, Miss You so Much, I Would Die for You, Thinkin', Bad Mood, Love Someone, She's Not Him, Inspired
Vydáno: 29.09.2017
Celkový čas: 41:11
Vydavatel: Sony Music
Country je nyní úřadujícím žánrem, který postupem času, hlavně za oceánem, vyzkouší většina popových interpretů. Problémem je, že u nás je tento styl stále spojován s táborovými ohni, ešusy a kytarou vybrnkávající akordy k "veď mě dál cesto má".

Když najednou ikona dnešní mládeže, která ještě donedávna o sebe tleskala půlkami svého dokonalého pozadí, přijde s klidnou, sluníčkářskou deskou, způsobuje to akorát tak pozdvižené obočí. Nedělá si z nás Miley náhodou srandu a nezakončí tuto éru vyplazeným jazykem se vztyčenými prostředníčky? Jako by doma dostala od rodičů pořádně za uši a nyní se rozhodla sekat latinu. Na lascivní kreaturu taky už nebyl nikdo zvědavý, tak proč tato uklidněná tvář budí tolik rozpaků?

Většina písniček na "Younger Now" je postavena na pomalých beatech a kytarových rifech s nezajímavými melodiemi. Už dlouho se nestalo, že by se poslech čtyřicetiminutové desky vlekl tak dlouhou dobu. Přitom úvodní skladby a zároveň i singly "Younger Now" a "Malibu" patří k tomu nejlepšímu, co Miley Cyrus kdy vydala. Výborná je i "Thinkin'", která to ještě stihne na krátký čas pořádně rozjet.

Zbytek písní už vás dovede akorát tak k lehkému pocitu letargie. Slibná spolupráce s tetou Dolly Parton ve skladbě "Rainbowland" připomíná spíš ty večerní táboráky, kdy se sejde celá rodina a všichni sborově zpívají známé melodie.

Miley Cyrus je na desce "Younger Now" příliš tradiční, a proto nemůže jen díky svému jménu donutit k poslechu ty, kteří country žánru moc nefandí. Pro Spojené státy americké se jedná o výbornou desku, zbytek světa už se musí rozhodnout, jak moc velký je fanoušek Miley Cyrus a co všechno od ní ještě chce a může přijímat. Po předchozí alternativní tváři jsme se seznámili s tváří ctící tradice a patriotismus. Bylo to milé setkání, ale příště něco jiného, prosím.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY