Oslavy 40 let The Cure pokračují: v příštím roce vznikne dokument

18.12.2017 20:47 - Ondřej Kocáb | foto: Vojtěch Kubec / musicserver.cz

The Cure jsou legendou, která započala svoji cestu již v roce 1976. Od té doby vzniklo třináct studiových alb, plno kompilací a kapela odehrála také nespočet koncertů po celém světě. Dosáhnout čtyřiceti let na hudební scéně není jen tak, oslavy tedy budou pokračovat i v příštím roce. Zahrnovat budou jak speciální vystoupení, tak dokumentární film z rukou dlouholetého spolupracovníka.

Snímek natočí Tim Pope. Ten s kapelou započal spolupráci v roce 1982 a od té doby pro ni natočil sedmatřicet videoklipů, včetně singlů jako "Let’s Go To Bed" (1982), "Close To Me" (1985), "Just Like Heaven" (1987), "Friday I’m In Love" (1992) nebo "Wrong Number" (1997). Je také podepsán pod záznamem vystoupení z Francie "The Cure In Orange". Dokonce se dostal i ke spolupráci na skladbě "I Want To Be A Tree", která má doposud speciální sběratelskou hodnotu.

Film bude pokrývat celou historii party z anglického Sussexu. Od počátků přes současnost až k otázkám ohledně budoucnosti. Bude obsahovat i doposud nezveřejněné záběry, raritní vystoupení či pohledy do zákulisí. Oslavy budou pokračovat také během příštího léta. The Cure vystoupí v červnu v londýnském Hyde Parku, kde oslaví výročí prvního singlu "Killing An Arab" z roku 1978. Během takzvaného British Summer Festivalu je 7. června doprovodí kapely Slowdive, Interpol, Editors, Goldfrapp nebo The Twilight Sad.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY