Arcade Fire odehrají v České republice své premiérové vystoupení

11.12.2017 15:15 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Arcade Fire vystoupí poprvé v České republice. 15. června 2018 v pražské O2 areně představí svou poslední desku "Everything Now", která vyšla v létě tohoto roku. Návštěvníci koncertu se mohou těšit na originální a nezapomenutelnou pódiovou show, během které zazní i úspěšné songy z předešlých alb. Vstupenky v cenovém rozmězí 990 - 1 490 Kč lze zakoupit v předprodeji v síti Ticketportal od 15. prosince 2018.

Aktuálně šestičlenné seskupení Arcade Fire pochází z kanadského Montrealu. Vzniklo v roce 2001 a u jeho zrodu stáli manželé Régine Chassagne a Win Butler, jeho mladší bratr William a dále Richard Parry a Tim Kingsbury. Vycházejíce z pestrých hudebních vlivů Arcade Fire začali produkovat originální hudební směs, a tak v jejich skladbách jsou kromě rockových či popových postupů slyšet styly jako bossa nova, punk nebo francouzský šanson.

Během své hudební kariéry vydali pět studiových alb - průlomovým se stalo hned debutové album "Funeral", které vyšlo v roce 2004 a krátce poté získalo i nominaci na prestižní cenu Grammy v kategorii Nejlepší alternativní album. Následovaly neméně úspěšné desky "Neon Bible" z roku 2007, "The Suburbs" (2009), "Refl Ektor" z roku 2013 a stále aktuální "Everything Now", které kanadská kapela svým fanouškům nadělila letos v červenci. Na jeho produkci se krom kapely samotné podíleli i Thomas Bangalter z Daft Punk, Steve Mackey z Pulp nebo Geoff Barrow z Portishead, což ocenili nejen fanoušci, ale i odborná kritika.

Arcade Fire doposud prodali po celém světě miliony kopií svých alb a singlů, obdrželi celou řadu nejrůznějších hudebních ocenění, mezi kterými nechybí ani cena Grammy či Brit Award, a jednotliví hudebníci jsou proslulí svými multi-instrumentálními schopnostmi, za které sklízejí úspěchy po celém světě. Samostatnou kapitolou jsou živá vystoupení. Jejich koncerty bývají pověstné svojí originalitou i uhrančivostí, nádherně syrovým zvukem a upřímnými emocemi, díky čemuž patří k nejvyhledávanějším kanadským umělcům posledních dvou dekád. O jejich jedinečnosti se budeme moci v červnu příštího roku konečně přesvědčit i v České republice, kdy vystoupí v pražské O2 areně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY