Do Brna míří Bob Dylan, v dubnu zahraje v hale Vodova

07.12.2017 19:52 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Legendární písničkář a čerstvý držitel Nobelovy ceny za literaturu Bob Dylan se vrací do České republiky. Hudebník, který letos vydal obsáhlé trojalbum "Triplicate", zahraje poprvé v kariéře v Brně. Důvodem jsou především požadavky na komornější atmosféru. Tím padl první návrh v podobě O2 areny a koncert se tedy uskuteční 15. dubna v hale Vodova.

O Brně pořadatelé uvažovali již před devíti lety. Tehdy však z plánů sešlo a nakonec byla vybrána větší ČEZ aréna v Ostravě. Při následujících koncertech v letech 2010 a 2014 byla zvolena pražská O2 arena. "Letos nám nahrává, že by Bob Dylan rád zahrál v komornějších prostorách. Původně se uvažovalo o O2 areně, ale ta nevyhovovala jeho představám. Navíc před tím zahraje ve Vídni, odkud to bude mít do Brna blízko,“ vysvětlil Aleš Hrbek z agentury Glanc.

Letošní album "Triplicate" se stalo již osmatřicátou studiovou deskou amerického muzikanta. Je složená ze tří alb plných oblíbených coverů. Deska získala také jednu nominaci na Grammy. Posledním autorským kouskem Boba Dylana je "Tempest" z roku 2012. Vstupenky na brněnský koncert jdou do prodeje v pátek 8. prosince. Budou rozděleny do tří kategorií za 1 690, 1 990 a prémiové za 2 390 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY